Dragul meu prieten de pe privat, iata ne intalnim si pe arena duhovniceasca a forumului!
Sa purcedem!
Citat:
Īn prealabil postat de Dumitru73
Asta e teroria iudeo-crestina ...
|
Da-mi voie sa-ti raspund prin minunatele cuvinte ale lui Scotsman:
Citat:
Īn prealabil postat de Scotsman
In momentul cand aceste abordari sunt interconectate atunci o uriasa harta a sufletului uman se dezvaluie.In acest mod devine evident ca intelegerea umana a avut nevoie de anumite etape pentru a intelege.Cineva a ordonat bine lucrurile.Noi privim,in general,in plan orizontal evolutia,de la nivelul nostru,dar uitam ca axa orizontala,umana,nu este singura care poate exista.
|
Citat:
Īn prealabil postat de Dumitru73
Iar stiinta, istoria, nu ii dau dreptate.
|
Din nou fac apel la vorbele lui...
Citat:
Īn prealabil postat de Scotsman
Insa mai exista o perspectiva,teologica de data acesta, la care subscriu:
,,Se uita un lucru esential: cunoasterea crestina asupra lumii, pleaca de la Revelatie, pe cand stiinta nu surprinde decat aspecte unilaterale ale realitatii.
Parintele profesor Dumitru Popescu, afirma cu privire la dialogul stiintei cu religia: "Descoperirile epocale din domeniul microcosmosului au scos in evidenta doua lucruri extrem de importante pentru teologie. Mai intai, ca dincolo de orice separatie dintre spirit si materie s-a descoperit ca materia este de fapt concentrarea de spirit, energie si lumina, in al doilea rand, ca organizarea microcosmosului este atat de complexa, incat nu se mai poate face apel doar la cauzele naturale pentru explicarea ei, ci este nevoie sa se treaca de aceste cauze, spre lumea transcendenta."
|
De data asta nu mai am nimic de spus, dar daca totusi ai tu niste intrebari...