Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Deci intrebarea esentiala pentru un ateu: exista sau nu Dumnezeu? acum o adresez ateului. Tu ateule esti urmasul primului om, care a avut dintru inceput constiinta, ratiune si inteligenta si care s-a deosebit de restul primatelor tocmai prin aceasta. Constiinta umana care este unica si specific omului si nu transcede din nici un alt animal sau primat sau ce vrei tu sa crezi. Esti urmasul primului om care a avut o credinta, niste obiceiuri, niste ritualuri, o viata inchinata lui Dumnezeu.
|
Animalele au si ele gradul lor de inteligenta. Evident, crestinul perfect trebuie sa le fie superior cu orice pret si prefera sa le desconsidere. Mai studiati baieti, mai studiati! Dpdv evolutiv au existat perioade in care oamenii n-au crezut in supranatural si perioade in care au crezut. Asta nu inseamna nimic altceva decat ca zeitatile sunt inventii ale mintii primitive. O minte care n-a gasit alt raspuns, nici nu avea cum la cat de primitiva era, la intrebarile destul de dificile despre natura, decat religia. Orice se justifica prin voia divina. Acum, intr-o era mai stiintifica, nimic nu se mai justifica prin supranatural. In sfarsit am gasit metoda care ne da raspunsurile de care avem nevoie. Pacat ca intre timp am pierdut mai bine de un mileniu in evul intunecat al religiei. Cat despre faptul ca stramosii mei s-au inselat, ei bine lumea mai si evolueaza si nu vad motivul pentru care ar trebui sa persistam in greseala antica. Daca ne uitam putin in istorie sau Biblie, probabil avem stramosi criminali, violatori, traficanti de carne vie samd. De ce sa nu evoluam?