View Single Post
Vechi 02.01.2011, 23:32:18
Sabina Sabina is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.01.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Legat de limita intre ceea trebuie sa facem pentru noi insine si pentru ceilalti, de fapt, ea nu ar trebui sa existe. "Iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti" este una din porucile Domnului, pe care fiecare ne straduim a o implini dupa putinta. Intotdeauna suntem datori sa slujim aproapelui. Iar slujind aproapelui, de fapt noua ne slujim deoarece prin slujire inmultim talantii.
Da, a ne pune in slujba aproapelui este o datorie crestina pe care nu o putem ignora. Insa nelamurirea mea cu privire la limita respectiva este: daca, spre exemplu, cumpar ceva de mancare pentru niste bieti oameni care nu au de nici unele, fac o fapta buna. Pentru mine, sa zicem, imi iau o haina noua. Nu cumva pentru mine nu trebuia sa cumpar haina respectiva pentru a cumpara mai multa mancare pentru cei sarmani? Asta in conditiile in care haina respectiva nu imi era neaparat necesara.
Afla ca deseori vei simti suparare, pierdere de pace sfanta, de singuratate si de libertate. Din framantarile tale se va ridica uneori un colb ce te va supara in aceasta calatorie ce vei face. Dumnezeu ingaduie aceasta pentru un mai mare bine al tau. - Nicodim Aghioritul, Razboiul nevazut
Reply With Quote