View Single Post
Vechi 01.01.2011, 20:18:44
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Nu, eu nu am blestemat pe nimeni atunci, inainte de botez, nici nu mi s-a cerut !Am inteles ca nu se mai practica acest lucru, desi am fost botezata la Manastire.
Pentru o persoana a secolului XXI este foarte greu de inteles aceasta mentalitate de acum vreo 4000(?) de ani. , dar poate ati citit Vechiul Testament:
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise

Cap. 11

26. Iată, eu vă pun astăzi înainte binecuvântare și blestem:

27. Binecuvântare veți avea dacă veți asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru, pe care vi le spun eu astăzi; iar blestem, dacă nu veți asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru,

29. Când te va duce Domnul Dumnezeul tău în pământul acela în care mergi ca să-l moștenești, atunci să rostești binecuvântarea pe muntele Garizim și blestemul pe muntele Ebal.

Cap. 13

15. Să lovești pe locuitorii acelei cetăți cu ascuțișul sabiei, s-o dai, blestemului pe ea și tot ce este în ea și dobitoacele ei să le treci prin ascuțișul sabiei.

17. Nimic din cele blestemate să nu se lipească de mâna ta, ca să-Și potolească Domnul iuțimea mâniei Sale și să-ți dea milă și îndurare, și să te înmulțească, cum ți-a grăit și ție și cum S-a jurat părinților tăi
De la acel moment au trecut 3.500 de ani și între timp am intrat în dispensațiunea creștină în care conform învățăturii hristice nu trebuie să blestemăm ori să-i ucidem pe cei greșiți, ci chiar să-i iubim...
Reply With Quote