View Single Post
Vechi 01.01.2011, 19:39:51
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forumist Vezi mesajul
Scuze, am vazut mai tarziu postarea ta. Ai primit o derogare, fain.

Totusi cum explici faptul ca o Biserica Crestina cere membrilor ei sa-i blesteme pe alti oameni?
In cazul unora ar trebui sa-și blesteme copii, parintii...

Mi se pare...nici nu stiu cum sa calific.
Nu, nu este nici o derogare. Pentru ca ar trebui inteles in contestul istoric. Pe vremea cand s-au scris aceste blesteme s-au avut in vedere anumite scopuri ascunse si perfide, pentru a nimicii Biserica.Pentru evrei era foarte drastic
"Eu (numele) care astăzi din jidovi viu la credința creștinească și care toate mai întâiu cu adevărat le-am mărturisit înaintea Domnului Dumnezeului meu, știutorului a toate celor văzute și celor nevăzute, iată acum și înaintea sfintei Biserici le mărturisesc cu adevărat, și cu blestem încredințez această mărturisire a mea, adecă cum că nu pentru vreo nevoe sau frică sau sărăcie sau pentru vreo oarecare dobândă sau înșelăciune sau pentru vreo strâmbătate despre jidovi, ci numai pentrucă doritor fiind de credința cea creștinească, și cunoscând că toți cei ce nu cred în Hristos cel ce este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, pier; pentru aceasta zic: voiu să mă fac creștin și doresc să mă învrednicesc sfântului Botez; iară de umblu cu vicleșug, adecă acum să mă fac creștin, acum iarăși să mă întorc la jidovie, să vie asupra mea și acum, și întru toate zilele vieții mele toate blestemurile, care le-a scris Moisi în a doua lege; să mă loviască cutremurul lui Cain și bubele lui Ghiezi, și pe lângă toate acestea să fiu supus la mare pedeapsă de către Chiriarhie, precum și în veacul ce va să fie blestemat să fiu și de trei ori blestemat; și sufletul meu să fie orânduit cu satana și cu toți dracii în gheena și în munca cea veșnică, Amin.
Reply With Quote