View Single Post
Vechi 01.01.2011, 17:06:27
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,vlad-alexandru91

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
Eh...povestea e lungă cel puțin în cazul meu...După cum am zis, acum aproape un an aveam 2 prieteni penticostali (practicanți), care mereu se mândreau că ei sunt „pocăiți” și ziceau că noi, ortodocșii, suntem vai de capul nostru...Mereu încercau să mă convingă să merg la lăcașul lor de cult să văd cum e (slavă lui Dumnezeu că nu am făcut și păcatul acesta). Și mereu își băteau joc de icoane, de sfinți, scuipau când treceau pe lângă bisericile ortodoxe...Nu ratau nicio ocazie să își bată joc de credința mea ortodoxă. Am trecut cu vederea cât am putut acestea și am încercat să-i conving că greșesc, le-am dat și ce argumente am putut eu... Dar nu am reușit să-i întorc...În câteva rânduri era să ne și luăm la bătaie. Dar acestea se întâmplau pe când nu cunoșteam cu adevărat Biserica Ortodoxă, căci mergeam la biserică ortodoxă, dar consideram că și restul celor care își zic creștini sunt aproape la fel de creștini ca noi... După aceea am început să descopăr cu adevărat credința, să mă spovedesc cum trebuie (acum un an tratam spovedania superficial pentru că nu înțelegeam ce înseamnă aceasta Sfântă Taină), să mă rog mai mult, să mă lepăd de obiceiurile rele pe care până atunci nu le consideram păcate (din neștiință) și l-am întrebat pe duhovnicul meu dacă să mai vorbesc cu cei 2 penticostali (după ce i-am spus mai detaliat toată povestea) și el mi-a zis să nu mai vorbesc. Și l-am ascultat. Și am căutat să înțeleg cu adevărat ce înseamnă Ortodoxia. Și tot de atunci, am început să cercetez tot felul de filmulețe și alte materiale despre secte și am văzut ce se întâmplă în mijlocul lor (cu adevărat lucrarea satanei) și de atunci îi mulțumesc Domnului mereu pentru că m-am născut într-o țară ortodoxă și am putut să fiu botezat în Ortodoxism. Doamne ajută!
vlad,pocainta nu tine de cult ci de credinta in dumnezeu iar ca acei prieteni scuipau in dreptul unei biserici,indiferent de cult,ptr.mine arata faptul ca nu erau credinciosi,si ceea ce faceau ei era bravada