Citat:
În prealabil postat de camy_d
1. Nu o viziune, ci mai multe viziuni contradictorii, câte capete, atâtea viziuni. De asta zic că filozofia e varză.
2. Adevărul ne-a fost revelat, iar filozofii îl tot caută, chiar și filozofii creștini caută să facă noi revelații, dar ce să mai reveleze, dacă e deja revelat.
3. Sau punându-mă în pielea unui ateu aș zice că: filozofii bat câmpii, ce mai atâtea revelații, unul zice una, altul zice alta, normal că zic numai prostii, dacă nu există forțe supranaturale, ce-mi mai trebuie teorii despre morală, Divinitate etc., că se dau ei mare deștepți, parcă i-ar fi luminat vreun zeu.
|
1. De ce neapărat varză? Pot să fie și roșii, cartofi, pătlăgele, castraveți etc. Asta doar pentru a ilustra mai bine faptul că filosofii sunt tot atâtea „capete”, câte viziuni”.
2. Adevărul ne-a fost
revelat (dezvăluit, ni s-a făcut cunoscut), iar filosofii pot
releva (evidenția, remarca sau scoate în evidență) Adevărul. Nu e vina filosofiei și a filosofilor creștini, dacă alți filosofi cu alte și alte filosofii ajung la cu totul și cu totul alte concluzii. Dumnezeu a permis și acestora din urmă să existe, tocmai pentru a
releva, și prin contribuția unor filosofi creștini, măreția
Revelației Sale.
3. Recomandare: nu te pune în pielea unui ateu, fiindcă s-ar putea să pierzi. Chiar au fost filosofi luminați de Dumnezeu, iar, din punctul meu de vedere, Sf. Pavel este unul dintre aceștia, cel dintâi teolog-filosof al lumii creștine. Ca să nu mai vorbesc de faptul că majoritatea Sfinților Părinți au fost vrând-nevrând mari teologi (iar, cum spuneam mai înainte, filosofia se desăvârșește prin teologie).
Un an nou binecuvântat!
Doamne ajută!