Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
din cate stiu apocrifele nu ar trebui sa faca parte nici din lectura suplimentara a unui crestin. ce sa intelegi din ele daca Biserica le-a interzis? nu ai vrea sa invatam cum e cu Iisus si din Evangelia dupa Iuda sau cea dupa Maria Magdalena? sau astea nu ne convin?
|
Iisus Hristos a venit tocmai pentru toti pacatosii, chiar si pentru unul care pacatuieste citind o evanghelie apocrifa.
Eu stiu Scriptura, si ceea care contrazice Scriptura mintea mea o catalogheaza ca si falsa. Si nu pentru ca nu imi convine ci pentru ca contrazice Scriptura.
Eu vreau sa invat cum e cu Iisus din Scriptura si din Scrierile Sfintilor Parinti iar daca alte texte aparute in popor despre Iisus exista eu le citesc si iau doar ce consider ca nu contrazice Scriptura din ele. Atat.
``Scrierile apocrife crestine imita in general cartile Noului Testament. Acestea au caracter popular si incearca sa completeze unele date absente din cartile canonice ale Noului Testament. Aceste scrieri sunt carti necanonice, de origine si de autori necunoscuti.``
asa sta scris intr-un articol chiar pe site-ul crestinortodox.
``Până în secolul al IV-lea nu a existat o graniță sigură, unanim acceptată, între scrierile canonice și cele asa-zise "apocrife". Ca urmare, foarte multe evenimente, personaje sau episoade, precum viața părinților după trup ai lui Iisus, nașterea și copilăria Lui, coborârea în iad, adormirea Maicii Domnului etc., au fost integrate în Tradiția ortodoxă.
Este cunoscută existența unei serii de Evanghelii, Fapte, Epistole și Apocalipse apocrife ale Noului Testament, care au circulat în comunitățile creștine timpurii și s-au transmis de-a lungul timpului până în zilele noastre.
de pe Wikipedia