Citat:
În prealabil postat de Danut7
moartea fizica este despartirea sufletului de trup.. in aceasta ecuatie e posibil ca impreuna cu sufletul uman al lui Iisus sa se fi departat si dumnezeirea Lui?Mai intai indepartandu-Se dumnezeirea ca acesta sa poata experimenta moartea fizica?In acest sens moartea fiind doar separarea duhului de trup. In primul rand a duhului Dumnezeiesc si apoi a duhului omenesc?
|
Parerea mea
Iisus Hristos pe pamant a fost Duh Sfant intrupat. Nu a avut suflet omenesc ci Duh Sfant dar a avut si o fire omeneasca. Fire omeneasca ce vine din actiunile trupului. Mintea de pilda si activitatea creierului. inima si bataile sale, simturile si rezultatele lor. aici se poate devolta mult dar nu stiu daca ne ajuta in mantuirea noastra aceasta despicare a firului in patru.
pentru oameni da, moartea fizica inseamna despartirea sufletului de trup.
pentru Iisus Hristos Omul, moartea a insemnat despartirea Duhului Sfant de trup.
In acel moment de o clipa Hristos Omul a spus: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu de ce m-ai parasit? pentru ca trebuia sa implineasca rolul de om cu trup pamantesc pana la capat. Tot omul ce moare are sentimentul de singuratate pret de o clipa inainte de a-si da duhul care este rezultat al simturilor si a mintii sale. Pentru ca asa a lasat Dumnezeu. deci Insusi Dumnezeu trebuia sa-si respecte si aceasta ultima regula a legii acea din clipa mortii.
Omul are acest moment de singuratate si parasire? Da.
Atunci si Iisus - Omul a trebuit sa aiba acest sentiment pentru a respecta pana la capat legile date de Dumnezeu in clipa in care Iisus omul a murit.
Legile: cele dupa care exista omul: nastere, viata, moarte si procesele lor. Se vede ca nasterea , adica unirea sufletului cu trupul se face inca din pantece nu doar in clipa nasterii prin iesirea la lumina.