View Single Post
Vechi 28.12.2010, 18:17:27
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
In orice religie chiar cu mult mai veche ca crestinismul, orice Zeu incarnat(hidus, budist, egiptean, mayas) nu a muncit NICI O ZI pe pamint, mai ales CU CIRCA, ci poate doar asa tangential facid munca da lucrator social, consilier de familie si de copii ai strazii, altfel nimic, de ce?, deoarece Ei sunt AUTO_SUFICIENTI , pot trai fara sa depinda de munca!, ...in timp ce stau la umbra le vine cioara si le aduce bucatica de carne de la Domnul, deci sunt aranjati!.

Pai si nu tocmai in asta sta frumusetea lui Hristos? Acei zei incarnati nu au luat cu adevarat in brate conditia penibila si josnica a omului, ci au fost intotdeauna mai mult zei decat oameni; ei nu au venit sa cunoasca truda omului si sa inteleaga omul, ei l-au privit de la inaltime. Nu ai observat metaforele din pilde? Iisus isi ia ca semnificant viata simpla a omului: munca la camp, la vie, semanat, treburi agricole s.a.m.d..

Iisus este ''lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut''(am citat din Crezul ortodox). Iisus Hristos este Dumnezeu care isi asuma conditia de om dar si om care isi asuma conditia de Dumnezeu; aceasta natura dubla a lui Iisus se numeste natura teandrica(din gr. ''theos''- zeu si ''andros''- barbat, om).
Daca Iisus nu se smerea si nu traia ca oamenii impreuna cu oamenii cum ar mai fi putut El sa ne indemne ''biruiti lumea caci Eu am biruit-o''? Ai fi indreptatit sa te revolti si sa spui ''bine, bine da` Tu esti Dumnezeu, normal ca ai biruit-o'' insa nu spui asta! De ce nu spui asta? Deoarece nu cu arme dumnezeiesti a biruit-o, ci aflandu-se in corp de om; si-a luat rolul de om in serios pana la capat: nu a coborat de pe Cruce, a refuzat bautura pregatita de femei menita sa-i aline intrucatva chinurile rastignirii si a invins! A calcat moartea cu moartea Sa!

Iisus Hristos se deosebeste foarte mult de orice zeitate care a existat inaintea Lui tocmai din cauza ca Dumnezeu s-a facut om cu adevarat, a iertat si a iubit.
Reply With Quote