Citat:
În prealabil postat de St Ocea
Dumnezeu are un plan divin. In acesta suntem inclusi toti. Sa zicem, daca noi ne rugam la el si ne dorim ceva care nu face parte, sau e contrar planului sau divin, ce-o sa faca dumnezeu?
O sa schimbe planul sau perfect si frumos pentru tine un amarat? Pai logic ca nu ! Care e rostul in a fi dumnezeu, daca fiecare cersetor cu o carticica de rugaciuni de doi dolari poate veni sa-ti strice planul?
Am intrebat asa: "si daca rugaciunile nu-ti sunt ascultate?"
Mi s-a raspuns: " e voia lui, sa se faca voia lui"
Apai bine, dar daca e voia lui, atunci va face ce vrea el pana la urma, de ce naiba te mai obosesti sa te rogi?
Mi se pare o mare pierdere de timp.
N-am putea trece peste rugaciuni, direct la voia lui?
E foarte confuza treaba, nu?
.
|
Una din nedumeriri era: La ce sa te rogi sa se faca in vreun fel anume,daca apoi spui sa se faca voia lui Dzeu?
Iar a 2 -a era : daca Dzeu tot are un plan divin ,de ce sa te rogi tu sa se schimbe?
Sper sa fi inteles bine,nu?
La prima nedumerire as raspunde ca nu este de fapt o contradictie intre ceea ce cerem bine si ceea ce vrea Dumnezeu.Caci daca cerem bine,Dumnezeu va indeplini cererea,care e si voia sa,si deci nu exista contradictie,iar daca nu cerem bine,Dzeu nu va indeplini cererea ,tocmai pt ca nu corespunde voii Sale.
Deci daca cer smerenie,putere de a lupta cu pacatul ,sau altele de acest fel,acestaa sunt pe placul lui Dumnezeu,si El imi va indeplini cererea,si voia Sa,se va indeplini pana la urma chiar prin satisfacerea cererii mele.