Citat:
În prealabil postat de camy_d
Duhovnicul a fost cel care mi-a deschis ochii și mi-a zis că pot intra în biserică.
|
Cunosc si eu duhovnici care permit intrarea in biserica femeilor care sunt pe stop, dar le cer sa stea mai in spate si sa nu se atinga de cele sfinte in acea perioada. Canoanele sunt canoane, nu le poate schimba nimeni. Cate-un pogoramant se mai face, insa.
Si eu mi-am pus astfel de intrebari cu catva timp in urma. Si eu ma bucuram cand preotii mai faceau cate-un pogoramant permitandu-mi sa stau in biserica atunci cand nu trebuia.
Odata am primit de la Manastirea Rarau o copie sfintita a icoanei facatoare de minuni de acolo. Era o icoana mica din hartie plastifiata. Am indraznit sa o sarut si in acea perioada, rugand-o pe Preasfanta Nascatoare sa-mi arate daca e bine sa fac acest lucru ori nu. A doua zi, am cautat icoana, dar n-am mai gasit-o. Abia dupa un timp am gasit-o sub rama recamierului intr-un loc in care n-ar fi putut ajunge prin cadere! Am considerat ca am primit raspunsul.
Acea perioada se poate valorifica duhovniceste daca ne smerim. Dar, da-mi, Doamne, mintea romanului de pe urma! Iaca acum sunt buna de dat sfaturi, dar de gresit am mai gresit si eu in acest fel!
Faci cum crezi, dar eu zic sa intri cu smerenie in acea perioada si sa spui la spovedanie de fiecare data, nu sa consideri ca se cuvine ca femeile sa procedeze asa. Acel duhovnic poate ca a hotarat sa va dea femeilor acest pogoramant pe raspunderea sa. Asta inseamna ca se roaga pentru iertarea acestui pacat al vostru, il ia asupra-i, ca sa nu va slabeasca ravna.