Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Doamna Dobrina, lasati prefacatoria si vorba in gol.
Incepeti prin a da impresia ca intelegeti despre ce este vorba, dar terminati prin a va da arama pe fata in privinta ignorantei in ceea ce priveste intelegerea firii umane...si mai dati si sfaturi "crestinesti" saumai jos aveti pretentia ca "vedeti "prin oameni neintelegind ca asta-i o boala! Ideea asta preconceputa ca daca vorbesti de "cele sfinte" incepi sa vezi prin oameni ca Superman cu raze gama.
Nici nu-ti dai seama cit de infantila esti doamna!
"Treapta cea mai de jos"? si zici ca ai habar de cum functioneaza omul?
Iti mai dau un ajutor; Stii oare ca imitarea si invatatul prin observarea altora este un procedeu psihologic folosit pina la adinci batrineti si este cel mai eficient mod de a transmite invataturi si cunostinte practice SI teoretice altor invatacei, ucenici, persoane in training pentru diverse joburi incusiv cele manageriale.
- treapta cea mai de jos -.... si mai vorbesti de frustrari si mindrie la altii cind tu inceci prin orice mijloc sa raspunzi si sa RETALIEZI "crestineste" la ceva ce te depaseste chiar si cu riscul de a fi absolut ridicola. Tu poate nu te vezi cit de fara scrupule esti tu in disperarea ta de a nu ramine fara replica.
Citeodata este mai bine sa si auzim ce au altii de spus, mai ales cei care au trecut printr-o scoala superioara, desi stiu ca astea sunt desertaciuni in ochii tai plini de puteri supranaturale. Tu si cei ca tine nu au nevoie de asa ceva pentru a trece de faza diletantismului si a ingnorantei.
|
Faptele bune nu se fac prin imitare ci prin dorinta sufletului tau, consecinta a naturii tale, buna sau rea. cine este insensibil si nu are plamada buna poate vedea la altii fapte bune cu carul ca el tot nu face fapte bune.
Nu am spus ca imitarea si invatatul prin observarea altora, se opreste la varsta copilariei. iar treapta de jos se referea la treapta de baza cum chiar tu ai spus-o, nu la cea mai josnica treapta si rea. Iata iarasi un exemplu in care tragi concluzii pripite. Ceea ce am facut eu este un exercitiu de psihologie umana. Am vrut sa iti arat ce inseamna tupeul combinat cu psihologia. Exact ce faci tu deseori.
Ceea ce am spus eu despre tine, o gandesc multi dar nu o spun si fara pretentii ca ar vedea prin oameni sau ca ar avea puteri supranaturale.
dar acum intre noi doi fie vorba, asa psihologic: te-am nimerit nu? ca de aia spui: ce ai puteri supranaturale, vezi prin oameni?
Analiza psihologica a reactiei tale:
Aveai doua variante:
a) Doamna dobrin, gresiti , nu sunt de loc asa, eu sunt altfel, un om bun, nu ma cunoasteti si gresiti mult in ceea ce ma priveste. Ati gresit construind un astfel de portret mie si nu ma cunoasteti de loc.
- deci ai fi spus cum esti de fapt accentuand ca eu nu te-am citit corect si ca te-am caracterizat gresit
b) Doamna Dobrina, ce ai puteri supranaturale si vezi prin oameni ca un superman cu raze gamma? nu cunosti catusi de putin psihologia umana, doamna sunteti o diletanta si o ignoranta, o infantila.
-nu ai spus un cuvintel despre cum esti tu de fapt ca o incuvintare tacita a celor spuse de mine dar ai incercat sa abati atentia spre faptul ca nu am catusi de putine cunostiinte psihologice.
Am aplicat sub alta forma propriile tale arme ca sa vezi cum e. tu singur ai concis. fara scrupule.
Si totul in credinta ca poate vei invata ceva de aici si deci cu multe intentii bune.
Nu incep sa dau exemple de aici de pe forum despre parerea ta despre oameni, despre credinciosi ca ar trebui sa scriu o pagina intreaga cu exemple negative. dar toate exprima exact cum esti tu de fapt. Deci nu trebuie puteri supranaturale nici vederi supersonice ca sa vada cineva ceva.
Am vazut cum multi rand pe rand renunta sa mai comunice cu tine si asta nu din cauza unor puteri supranaturale cum gandesti tu.
in fine, considera ca nu ti-am raspuns ca sa nu gandesti ca vreau eu ultimul cuvant.
sau nu: raspunde-mi cum vrei tu, arata toata rautatea de care esti capabil ca nu ma supar si nici nu iti mai raspund.
ti-am lasat o tema de casa:
- dupa cum scriu am sau nu am studii superioare?
pari convins ca nu as avea, dar daca nu e asa nu este asta o dovada ca esti pripit si nu prea stapan pe tehnici de psihologie umana?
Scuza ``tonul usor superior``, dar ``puterile mele supersonice`` imi spun ca esti mai tanar ca mine si nu ai o experienta de viata foarte bogata cel putin in comparatie cu a mea.