View Single Post
  #11  
Vechi 20.12.2010, 15:02:04
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

De unde vine criza de la Romania?
Nimic mai simplu, iată:

1.Împrumuturi pentru banane și portocale, vânzări pe nimic a tuturor resurselor, numite privatizări, și emitere de monedă fără acoperire încă din anii 1990.

2.Diversiuni și populisme politico-financiare și creșteri perferențiale ale salariilor și pensiilor, pentru comuniști și activiștii vopsiți cu democrație împreună cu tot aparatul lor de „stat de drept” judecătoresc-polițienesc și securist, și firește multe pomeni și mituiri pre-electorale pentru toți angajații de la stat, pensionari sau handicapați, gravidele și copii.

3.În anul 2001, după redresarea economică de pe urma devalizărilor băncilor române din 92-96, și sărăcirea economiilor cetățenilor, redresare făcută foarte greu prin măsurile Ciorbea-Remeș, a început boomul econmic din pricina căderii granițelor către UE, astfel a crescut mult producția internă pe stoc și în loc să fie mulți oameni întreținuți și ținuți captivi acasă fără servici sau muncind pe nimic, sau primind bani de la buget, aceștia au plecat și au trimis bani acasă, astfel creșterea economică a fost mai mult pe stocuri căci defapt singura creștere reală se baza pe banii din privatizări, vânzarea avuției naționale, și pe creșterea stocutrilor de mărfuri inutile ale intreprinderilor, deci creșterea bruscă se baza mai mult pe banii trimiși de emigranți, de căpsunari și muncitorii din construcții și pe banii din privatizările făcute, avuția națională, și micile afaceri ce se bazau pe importuri.

4.Din 2005 a început bunul economic văzut ca încasări mai mari la buget; el se baza pe imprumuturile luate de firme și de populație de la bănci pentru construcții și afaceri de import pentru consum, la care se adăugau mai mulți bani veniți de afară de la românii plecați la lucru.


Ce au făcut politicienii populiști și economiștii?
Păi văzând că cresc încasările la stat, au crescut salariile și pensiile și au mai vândut tot ce se putea vinde și au făcut maxime pomeni electorale și investiții către firme căpușă și au contratat imens ca să le plătească alții că cică e creștere economică și e trend crescător și și-au împărțit între ei tot ceea ce au încasat din vânzări și privatizări și încasări. Lăsând țara cu 6% deficit după toată creșterea încasărilor cu 8%. Deci culmea risipei.


Și a venit criza
-stop bani din exterior de la muncitori,
-stop piață de desfacere a mărfurilor,
-nu mai e nimic de vândut și privatizat
-proiecte megalomane în desfășurare,
-mii de proiecte și contracte la nivel național absurde
-medicamente și aparatură în sănătate luate dar neplătite
-salarii și pensii cât nu ne puteam permite, nesimțite și criminale
-consum uriaș în populație ce mergea numai pe produsele importate și vândute cu TVA mic.

Deci pe scurt, toată creșterea de 8% a guvernelor Năstase și Tăriceanu a fost pe stocuri și pe încasări la buget din creșteri economice din afaceri bazate pe împrumuturi de la bănci și din banii obținuți pe vânzările tuturor resurselor țării.

Astfel în 2008-2009 când toți au fost interesați de propriul buzunar și au oprit finanțările din împrumuturi și nu mai finanțau nici o investiție, am intrat în colaps, căci băncile cereau banii înapoi, firmele nu mai produceau nimic fiindcă nu mai aveau piață, iar din occident românii nu mai aveau ce trimite căci și acolo era criză, deci și ei puneau bani la ciorap.

Și mai pe scurt:

Am avut o economie populistă bazată pe încasări la buget din vănzările resurselor naționale și pe afaceri ce se bazau pe împrumut masiv din bănci. L-a aceasta s-au adăugat contractele iresponsabile megalomanice, investițiile și contractele cu nemiluita, și firește consumul uriaș pe mărfuri importate.

Finalul o prăbușire economică masivă până în momentul 2009 când a venit la putere d-l Emil Boc, salvatore de la patria.

Care a luat cele mai bune măsuri cu putință:

-Stoparea tuturor scurgerilor de bani! Bani luați pe împrumut de populație și firme din bănci!

Dar catastrofa continuă... căci până la pornirea unei economii sănătoase mai este mult, căci până nu sunt scoase băncile din joc, căci ele fac acest joc murdar de distrugerea economiilor țărilor, până atunci nu poate să existe nimic serios, căci băncile au indus iluzia creșterii economice tot așa cum au indus criza, căci ele fac afaceri pe miliarde și nu le pasă, ele fac jocuri pe monedă, ele distrug toată creșterea economică prin jocurile pe monedă, iar dacă nu scade moneda, e pentru că scăderea monedei este ținută fictiv la un anumit nivel pe aceiași bani, pe banii populației căci nedeprecierea este cumpărată tot pe banii populațieie, bani și aceia împrumutați.

Deci caruselul crizei induse de bănci nu se va opri până nu se va bate ban de aur care va avea valoarea aurului conținut în moneda emisă.

Abea atunci economia va fi una reală.

Last edited by vsovivi; 20.12.2010 at 15:14:44.