View Single Post
Vechi 16.12.2010, 20:49:55
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Frate, da' stiu ca la pedagogie ai ramas repetent... L-ai bagat in ceata de tot pe bietul om si in loc sa-l incurajam si sa-l facem sa inteleaga ce se petrece (adica faptul ca "nevazutul" face eforturi disperate sa-i schimbe directia), tu il scuturi de-i sar fulgii, cand el e si-asa incurcat rau!

Silencer, eu n-am pentru tine acum, decat un sfat, pe care trebuie sa-l urmezi, mai ales ca nu dureaza mult, si-ti foloseste oricum: urmareste intreagul interviu cu cineva care urma sa se casatoreasca si a ajuns calugar. Mai apoi vezi tu. In timpul asta, vorbeste zi si noapte cu Mantuitorul, sau cu Parintele Arsenie Boca, sau cu cine mai stii tu ca te-ar putea povatui si ajuta, si toate se vor aranja de la sine!
Curaj si Doamne'ajuta!
Of frate, nici acum nu te-ai obisnuit cu mine ? Nu sti ca eu sunt un prost si un ticalos, un incurca-lume si un pacatos incurcat in multe feluri de pacate .
De ce imi ceri mie sa fiu pedagog cind eu nici nu am auzit ce este ,,aia". In prostia si in putinatatea mea eu nu stiu decit ca daca imi este foame , ma asez la masa si maninc, daca imi este somn , sa ma sui in pat si sa dorm, daca este ,,sa ne ridem unii de altii" apoi sa ne ridem dar daca este sa il voiesc pe D.zeu atunci trebuie sa mutesc si sa surzesc, sa-mi domolesc cugetul si sa las lumea-lume, sa ma cobor in adincul inimii mele si sa incep sa il ascult si sa il caut pe El. Daca pe El il gasesc inlauntrul meu abia atunci deschid ochii fiindca sigur il voi gasi si inafara mea . Iar dupa ce il gasesc si inafara mea atunci sigur nu il mai voiesc decit pe el si nu mai merg decit spre el . Nu ne spune Hristos ca desi traim in lume noi nu mai suntem din lume ! Vai de situatia in care te tot agati de cite ceva din lume si nu voiesti sa-i dai drumul , fara sa sti defapt ce faci .
D.zeu nu are sinonim si nici nu se prezinta precum partenerele de vals, ori esti cu el ori nu, adica esti din lume si cu lumea . Alegerea minastirii este una f. serioasa si ca orice lucru serios nu se discuta poetic, familiar , in dulcegarii . Lucrurile mari se hotarasc prin decizii asemanatoare cu angajarea intregii finte .
Daca inca mai flutura prin tine vreo idee indoielnica nu este bine de loc . Mai bine renunti nu de alta ci de a te feri de ispite atit de serioase prin care-ti poti pierde sufletul cu mare usurinta . Calugaria nu este pt. barbatii domnisoare ci doar pt. cei care ard de dorul lui Hristos. De aceea trebuie sa te cunosti si sa te hotarasti f. bine .

Asta incercam sa spun eu nepedagogul , nepriceputul si angoasantul . Nici bolnavilor nu le pace sa le dai pastile amare sau cu gust de rugina ori de lesie sau sa-i instrumentezi prin vreo zona a corpului dar rabda toate acestea deoarece stiu ca totul este spre mult bine !

Last edited by zaharia_2009; 16.12.2010 at 20:58:11.
Reply With Quote