Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Deci, cine dădea banii pentru Isus ? În timpul celor trei ani și aproape jumătate cât a durat misiunea lui publică, a recurs la miracolul înmulțirii pâinilor numai de două ori. În rest, din ce bani mânca ? Dar apostolii Lui ?
Știți cam cât dădeau primii creștini Bisericii ? Ei bine, dădeau tot ce aveau, în afară de bunurile personale. Toate erau puse la mijloc.
Revenind la vremea de azi, din ce bani spuneți dv că ar trebui plătită factura de gaz de la biserica dv ? Dar cea de curent ? Dar repararea odăjdiilor ? Dar curățenia bisericii ?
|
Fondurile de care au nevoie ar trebui obținute prin intermediul donațiilor.„Fiecare să facă așa cum a hotărât în inima lui, nu cu părere de rău, nici din constrângere, fiindcă Dumnezeu îl iubește pe cel ce dă cu bucurie" (2 Corinteni 9:7).Cutiile de donații ar trebuii amplasate,în locuri discrete.
Unii, asemenea văduvei sărace pe care Isus a lăudat-o, nu pot oferi decât puțin (Luca 21:2). Alții pot oferi mult. Indiferent de situație, cei ce respectă principiile biblice și dăruiesc potrivit posibilităților lor au parte de mulțumire sufletească, de bogate binecuvântări de la Dumnezeu și de adevărata fericire.Apostolul Pavel spunea:"Singuri știți că mâinile acestea au lucrat pentru trebuințele mele și ale celor ce erau cu mine.În toate privințele v-am dat o pildă, și v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutați pe cei slabi, și să vă aduceți aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuși a zis: "Este mai ferice să dai decât să primești." (Faptele 20:34,35)."Pentru că, dacă este bunăvoință, darul este primit, avându-se în vedere ce are cineva, nu ce n-are.(2 Corinteni 8:12).