Citind acest topic mi-am adus aminte ca in urma cu cateva zile l-am ascultat la radio pe pr Constantin Necula vorbind despre copii si nasterea de prunci si printre altele, mi-au ramas in minte urmatoarele cuvinte rostite de dansul: “A avea copii, a da nastere unor prunci e o forma de combatere a egoismului maturitatii noastre… “
(Chiar daca nu e strict legat de subiectul discutat)…..Mi-a mai placut la parintele Necula ca a mai zis ca foarte important in familie este cumunicarea intre parinte si copil. Multi spun ca nu pot vorbi cu un copil pt ca este mic si nu intelege, insa realitatea este ca un copil intelege mult mai mult decat credem noi ca ar putea intelege.
In acest fel noi il privam de foarte multe informatii si de o educatie aleasa. Deci nu rezulta decat faptul ca in loc sa fim parinti adevarati nu facem decat sa fim niste crescatori de copii.
Copiii, in joaca lor, sunt mult mai seriosi si responsabili si atenti decat multi dintre noi in lucrurile pe care le facem in fiecare moment.
Concluzia mea la tot ce a spus: copilul trebuie educat, nu dresat!!!!