View Single Post
Vechi 15.12.2010, 10:10:09
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit Pledoarie pentru VIATA!

Multe cupluri opteaza pentru o familie fara copii. Multi parinti fac un copil si atat. Motivele pentru a se feri sa aiba o familie numeroasa sunt destule, insa aici as vrea sa punctam aspectele pozitive, motivele pentru care sa ne dorim sa facem copii.

Pentru mine, motivul principal pentru a aduce un nou suflet la existenta este unirea voii noastre cu voia Lui Dumnezeu. El dintru inceput a optat pentru creatie, indiferent ce s-ar fi putut intampla "ulterior". Daca Fiul, Cel ce este Amin, a incuviintat dorinta Tatalui de a crea ingerii si oamenii, rostind un DA hotarat, SA FIE, atunci asa ar trebui sa facem si noi daca vrem sa ne asemanam cat mai mult cu Hristos, Care este Ratiunea tuturor lucrurilor. In fond, tot El este Cel ce ne aduce pruncii nostri la viata, prin Duhul Sfant, insa noi trebuie doar sa vrem asta, sa fim intr-un gand cu Creatorul.

Al doilea motiv este ca o data adus la fiinta, un suflet ramane nemuritor prin Chipul divin sadit in el. Indiferent daca va opta pentru viata eterna sau pentru moartea eterna, omul va continua dialogul cu Dumnezeu intr-o forma sau alta. Cum spuneau Sfintii Parinti, existenta este mai buna decat nimicul, decat inexistenta.

Al treilea motiv este ca orice suflet nou aparut in lume va schimba in mod sigur lumea. Prin activitatile lui de orice fel, prin urmasii urmasilor urmasilor pe care-i poate avea, creatia Tatalui se va imbogati, se va diversifica. Or, asta nu se va limita la veacul trecator care este viata pe pamant, ci se va continua in vecii vecilor. Ca idee, imaginati-va ca omenirea ar fi aratat cu totul altfel daca Abel nu ar fi fost ucis: "și a zis Domnul: "Ce ai făcut? Glasul sângelui fratelui tău strigă către Mine din pământ." Ce inseamna glasul sangelui lui Abel daca nu urmasii lui nenascuti?

Astept si incurajarile voastre pentru cei care inca mai sunt sceptici si nu vor sa [mai] aiba copii.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 15.12.2010 at 10:12:31.
Reply With Quote