Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Trices, apreciez că ești amabil și vigilent, dar atâta timp cât pui Biblia înaintea Bisericii (atât în ordine axiologică cât și cronologică) mi-e teamă că ești în afara Duhului Sfânt, și toată hermeneutica ta alunecă pe lângă adevăr căci e neecleziologică.
|
Mai întâi de toate, nu înțeleg de ce trebuie să opunem axiologic Biblia Bisericii, din moment ce Biblia e inspirată de Duhul Sfânt (sper că aici nu mai avem dubii), iar Biserica e condusă tot de Duhul Sfânt. Mai apoi, dacă prin "
Biserică" înțelegeți instituția fondată de Hristos și generată de Duhul Sfânt la Ziua Cincizecimii (deși eu am o viziune mai largă asupra acestui subiect), necesarmente Biblia (Primul Testament urmat de al Doilea Testament) este anterioară cronologic vorbind.
Citat:
Și-apoi Trices, dacă sunteți voi atât de literaliști
|
Și eu care credeam că avem o înțelegere spirituală a Cuvântului... Dacă intrați pe câteva topice din subforumul "
secte și culte", veți observa o permanentă acuză adusă nouă (neoprotestanților) că refuzăm să înțelegem literalist Scriptura.
Citat:
și urmați întocmai învățăturile Scripturii, de ce nu trăiți ca în Faptele Apostolilor, să vă vindeți proprietățile și să trăiți la comun?
|
Dacă am face abstracție de aspectele conjucturale ale societății contemporane, probabil așa ar trebui să trăim și noi și voi-cei ce vă numiți Biserică Apostolicească.
Citat:
Sau de ce nu urmați toată Legea lui Moise, nu doar ce vă convine? De ce nu vă tăiați împrejur?
|
Poate nu m-am făcut bine înțeles: noi nu suntem evrei, ci creștini, deci trăim în dispensațiunea Noului Legământ al lui Hristos.
Citat:
După ce răspunzi consistent la aceste întrebări, începem să avem un start comun în polemica despre icoane , si discutăm despre ele pană dimineață.
|
Nu vreau să abuzez prin "consistență" de răbdarea dvs., cu atât mai mult cu cât acest
thread a fost deja discutat pe alte topice.