View Single Post
Vechi 13.12.2010, 17:15:16
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Mersi, în sfârșit un răspuns. Până acum consideram că și Biserica Catolică are har, mai puțin ca ortodocșii, și chiar protestanții care cred în Sf. Treime (doar atât har cât poate avea omul simplu care se roagă). Pr. Teofil Pârâian nu zicea că e rău să te rogi cu cei de altă confesiune. Încercați să mă convingeți că celelalte biserici nu mai au niciun strop de Har!
Nu e păcat să te rogi cu cei care se roagă la același Dumnezeu ca și tine. În intimitatea casei tale și nu săvârșirea unor slujbe oficiate după alte ritualuri decât cele acceptate de mine ca ortodox, adică ale Bisericii mele ortodoxe.
Draga mea, eu chiar mă pot ruga (și am făcut-o, uneori) împreună cu rudeniile mele de confesiune greco-catolică și romano - catolică. Dar aceasta nu înseamnă că voi accepta vreodată să spun, de pildă, prin Crezul catolic, că Duhul Sfânt purcede și de la Tatăl și de la Fiul.

P.S. Eu nu sunt în măsură să cuantific Harul cu atât mai mult cu cât acesta nu are o latură cantitativă, ci este infinit. Și nu este la dispoziția mea, ci a Celui de Sus.

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote