View Single Post
Vechi 13.12.2010, 16:02:15
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cât de ușor suntem asemenea fariseilor ! Iată, întâi stătătorul ortodox al Serbiei a stat la masă cu vameșii ! Iată, este înconjurat de curve ! Iată, a făcut un lucru oprit: a aprins o lumânare de Hanuka: nu cumva mai era și sâmbătă, pe deasupra ? Eu mă întreb: nu ar fi potrivit să-l răstignim ??

Problema nu e a sta la aceeași masă "cu vameșii". Ci acea de a fi AIDOMA VAMEȘILOR , a fi în acord cu credința lor și a le săvârși ritualurile specifice. Altfel spus, Hristos a stat la masă cu vameșii fără a percepe taxe / biruri, pentru vindecări, de pildă. Nu s-a închinat lor, ci le-a mărturisit închinarea către adevăratul Dumnezeu, Hristos însuși Dumnezeu. Oricum, comparația dvs. e deplasată. Patriarhul Serbiei a gafat, inadmisibil pentru un cleric, fie el și preot ortodox fără carte din secolul XIII.

Ecumenismul e falimentar dintru început, chiar înăuntrul creștinismului. Dar a fi frate cu cei care promovează o credință ÎMPOTRIVA lui Hristos, ce înseamnă asta? Că te-ai lepădat tocmai de credința ta. Cu atât mai mult, cu cât canoanele ortodoxe interzic săvârșirea unor ritualuri, slujbe etc. comune cu alții.

Oricum, pentru un ierarh ortodox e inadmisibil un astfel de gest. Pot să spun și spun doar atât: Dumnezeu să mă ierte și să-l ierte!

Cât despre "a aprins o lumânare de Hanuka", de ce n-ați dansa, dragul meu domn, dansul războiului cu pieile roșii? Doar s-ar putea să fie și asta frățietate întru umaninate. Dar, niciodată, frățietate întru Hristos.

P.S. Nu mă ințelegeți greșit, dar chiar mă doare când văd că tocmai păstorii își dezbină oile!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote