View Single Post
Vechi 12.12.2010, 22:31:59
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Eu cred ca aici Rodica face o greseala....Daca consideram pe cineva rau,in mod automat noi ne consideram buni,cel putin fata de acela despre care spunem ca e rau....si eu stiu ca regula in crestinism este ca noi sa ne consideram mai rai decat ceilalti....

Ceea ce se spune si la impartasanie..Dintre care cel mai pacatos sunt eu....

Deci,repet,e o greseala sa consideram pe altii rai,e bine sa ne consideram pe noi insine rai,si atunci avem acces la pocainta,si la iertare din partea lui Dumnezeu...
Privind din afara o situatie in care cineva isi vede de treaba si este nedreptatit- cum ai defini lucrurile? Cum exista Rai, exista si raul, implicit cei care fac rau. De ce sa nu acceptam? Altfel problemele lumii ar fi fost demult rezolvate. Nu ai intalnit invidiosi, lacomi, hoti, mincinosi, batausi., clevetitori...? Sigur ca Dumnezeu iubeste chiar pe cel mai mare raufacator. Dar sa acceptam ca traim in lume si nu sub un clopot . Evident, vine o zi in viata noastra cand fiecare dintre noi, cei rai, putem deveni buni- atunci se face bucurie in cer, e un nou inceput.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote