Citat:
În prealabil postat de antoniap
Iti apreciez raspunsul. Cred ca numai Dumnezeu ne poate ajuta sa facem o fapta buna si mai ales sa castigam duhovniceste un om. Eu vin cu niste metode pe care le consider eficiente, tu cu altele, altul vine cu alte metode. Dar numai Dumnezeu poate face ca metoda mea, a ta sau a altuia sa fie eficienta si sa-i miste sufletul celui ratacit. Caci si ratacitii pot avea preferinte pentru o metoda sau alta. Unii sunt sensibili la ironii, altii la exemplul personal, altii la cuvinte incurajatoare, iar altii au nevoie de o mana forte care sa-i scoata din inertie. Singuri, insa, nu suntem in stare sa facem nimic. Problema nu cred ca e metoda, ci ajutorul pe care-l primim sau nu de la Dumnezeu.
|
Doar sfintilor li s-a dat asprimea.Doar ei pot sa certe ,caci stiu cum sa o faca fara sa piarda pe acela.Noua,celor mici ,nu ni s-a dat decat dragostea unii fata de ceilalti.Dragostea e regula,asprimea e exceptia.
Aveti incredere in puterea dragostei fata de ceilalti,si veti vedea ca vi se vor da si caile cum pot fi acestia indreptati,fara a ii jigni sau a ne mania pe ei.