Daca cineva vorbeste gresit despre credinta ,indiferent cat de mare ni se pare acea blasfemie sau nestiinta,de ce nu ar putea fi el contrazis pur si simplu prin afirmarea adevarului pe care noi il credem.De ce trebuie jignit? Cui foloseste ?
Sunt 3 parti implicate :eu care jignesc,el care greseste,si restul care privesc ,plus Dumnezeu deasupra tuturor,care S-a jertfit pentru noi toti,buni sau rai. Cui dintre aceste 3 parti ii foloseste?
Mie ,care apar orotodoxia ?Nu imi foloseste ca am incalcat porunca iubirii
Celui care are pareri eronate? Nu ii foloseste, caci orice jignire anuleaza din start atentia sa catre mesajul expus.
Restului privitorilor? Nu le foloseste deoarece acestia se asteapta sa vada dragoste ,mila,har,la cel care are o credinta dreapta.Si aceasta cu greu se poate asocia cu jignirea.
Lui Dumnezeu ii foloseste oare la ceva sa aparati in acest fel adevarul,cand El este cel care a zis :"Cine face pe fratele sau prost sau nebun e vinovat la fel ca un ucigas" .
Oare Dumnezeu nu ii ingaduie pe cei rataciti? Trimite El pucioasa peste ei? Noi de ce sa nu avem rabdare cu ei? De ce sa ingreunam intoarcerea lor de la ratacire prin jignirile noastre ?
Si e vorba de un lucru atat de simplu,spune adevarul,dovedeste-l prin viata ta,fara a jigni insa.
|