Citat:
În prealabil postat de heaven
am ani de zile de cand nu mananc carne
|
Cam 1 % dintre pacienții mei nu mănâncă de loc carne. Formează, de departe, grupul cel mai sănătos. Am fost impresionat când unul dintre ei, rămânând văduv, s-a căsătorit la 67 de ani. Ce i-o mai fi trebuit lui moșu să se însoare ? Moșu practica înotul de 2-3 ori pe săptămână. Nu oriunde, ci prefera la râu. Chestia cu însurătoarea am înțeles-o mai bine când a devenit tătic, la 72 de ani.Acum are 75 și umblă cu fetița tatii în parc, la joacă. Îl mai văd o dată la doi ani, când vine să-și facă analizele. Sunt cam aceleași valori pe care le aveam eu, acu 20 de ani.
Citat:
si colac peste pupaza,intr-o piata alimentara indopata de chimicale,E-uri,eu incerc sa mananc cat mai natural...sa vedeti aici dilema si cat de greu poti gasi ceva sa poti manca,mai ales cand vezi ca si produsele de post sunt infestate de toate nenorocirile si chiar si in piata dai peste legume injectate cu tot felul de "bunatati" de poti tine rosia ca la muzeu in vitrina si o luna si nu se strica!
|
Am o bucată de pământ la țară, în părțile Argeșului. Într-o zi, enervat că buruienile ajunseseră în bătătură, pliveam. Pentru un orășan înalt și gras, ca mine, plivitul e o muncă îngrozitoare, cu care nu este deprins. Nevenindu-mi la îndemână să lucrez aplecat, lucram ghemuit, cu săpăliga. Instrumentul acela mic, mistria țăranului. Trece pe lângă mine vecinul și se miră: "Dom doctor, ce vă chinuiți atâta, este la Pitești ierbicide, cu 100 de mii acoperiți tot !" Am înțeles de ce roșiile lui erau pe puțin cât mingile de tenis, iar ale mele niște rușini.