View Single Post
Vechi 10.12.2010, 22:53:17
OmuBun
Guest

Implicit

Daca exista dreptate? Cu certitudine! Care este aceasta? Vom muri si vom vedea!

Din cate stiu, exista o vorba din batrani: "Fiecare pasare, pe limba ei piere!" Daca omul este lipsit de surse de informatie suficient de convingatoare, dar are principii sanatoase si intelege sa traiasca in viata dupa regula bunului simt si a iubirii de aproape, cu siguranta va avea un loc "caldut" asigurat in vesnicia viitoare. Chiar saptamana trecuta preotul-duhovnic dadea exemplul bunului samaritean, care, desi nu era dintre cei "alesi", a facut cel mai bine dovada intelepciunii si iubirii fata de aproapele!
Cel mai grav este faptul ca, sub pretextul dogmelor religioase, ne razvratim si ne razboim intre noi; ne cream propria dogma care e "cea mai buna", iar pentru asta suntem gata sa-L mai rastignim pe Mantuitorul Hristos inca o data si inca o data, fiindca nu vrem sa acceptam nici in ruptul capului ca noi gresim. Smerenia ni se pare josnica si umilitoare; milostenia o lasam pe seama lui Dumnezeu; mersul la biserica o corvoada inutila, din moment ce Dumnezeu stie exact cat de credinciosi suntem noi si daca ne rugam acasa; inmultirea talantului trebuie facut cu orice pret, iar Mantuitorul la bani s-a referit si in nici un caz la harul pe care-l are fiecare dintre noi, fie ca e bun orator, bun scriitor, bun chirurg, bun agricultor, bun croitor, bun slujitor al bisericii!... Ne consideram suficient de destepti ca sa patrundem desavarsit TOATE pildele si nu avem nici o indoiala ca asa trebuie sa fie intelese si nu altfel... Auzim despre preoti la care lumea alearga cu sufletul la gura sa se hraneasca cu vorbele din predicile lor, dar pentru noi, care suntem infailibili, aia sunt niste fatarnici rataciti si predicile lor sunt pierdere de vreme pentru noi care am inteles scriptura cu mult mai bine decat ei si... pur si simplu nu avem secrete!... Si nici pacate nu avem, iar la spovedanie aproape ca nu avem ce spune fiindca ne-am impartasit si saptamana trecuta, iar intre timp am facut numai bine si am invatat pe altii numai de bine!... Si-atunci e foarte firesc si de asteptat sa ajungem in Rai, iar la nivelul constiintei noastre nu poate fi vizualizat iadul fiindca noi suntem mult prea virtuosi sa ratam poarta Sf. Petru!...
Reply With Quote