În prealabil postat de doctor_faustus
O altă contrazicere flagrantă a cuvântului lui Dumnezeu întâlnită la grupările religioase neoprotestante în problema Euharistiei vine printr-un pretins argument în favoarea așa-zisei teorii simbolice. Unii "pastori" ai grupărilor religioase neoprotestante pretind că Hristos, atunci când a săvârșit Euharistia la cina cea de taină, nu ar fi spus că pâinea este trupul Său și că vinul este sângele Său, ci ar fi spus doar arătând pâinea "Acesta trupul Meu" și dându-le vinul să îl bea "Acesta sângele Meu". Pe baza unor asemenea pretinse (și false) argumente pastorii np încearcă să argumenteze că de fapt nici Însuși Hristos nu ar fi pretins ceea ce crede Biserica, ci că de fapt ar fi făcut și ar fi spus altceva. Scoțând verbul "este" din Sfânta Scriptură și pretinzând că de fapt acel cuvânt nu l-ar fi spus Hristos, pentru ca sectanții să își susțină falsa pretenție, ei nu au făcut decât să contrazică cuvântul lui Christos, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, precum și sfânta scriptură care menționează cu fidelitate cuvintele lui Hristos. Mărturia dumnezeiască a sfintei scripturi însă contrazice aceste false teorii ale grupărilor religioase eretice neoprotestante prin faptul că evangheliile consemnează explicit că Hristos a spus "este" și nu doar a arătat niște simboluri pe la nasurile apostolilor.
Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu. Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: Beți dintru acesta toți, că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor. (Matei 26:26-28)
Și, mâncând ei, a luat Iisus pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat lor și a zis: Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu. Și luând paharul, mulțumind, le-a dat și au băut din el toți. Și a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă. (Marcu 14:22-24)
Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceți spre pomenirea Mea. Asemenea și paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi. (Luca 22:19-20)
Prin urmare se poate vedea cum grupările religioase eretice np au tăgăduit cuvintele lui Hristos Dumnezeu consemnate în Sfânta Scriptură și de fapt L-au făcut mincinos pe Însuși Hristos și în același timp au făcut mincinoasă însăși sfânta scriptură. Și toate astea pentru a își susține ereziile născute din mințile lor lipsite de adevărata și deplina Lumină a Adevărului și decăzute sub puterea înșelăciunii propriei lor necunoașteri, a propriei lor necredințe, a propriei lor neascultări și evident sub puterea înșelăciunii satanei.
|