View Single Post
Vechi 09.12.2010, 15:13:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Prin urmare, ce trebuie sa facem noi, concret, pentru a deveni mai buni? Intai si-ntai, sa ne facem randuiala in minte si-n simtiri. Sa inlaturam toate gandurile rele din sufletul nostru, din sfera mintii noastre, sa avem o jena fata de gandurile cele rele, care din rautate izvorasc - fiindca \"din prisosinta inimii graieste gura\", a zis Domnul Hristos (Matei 12, 34) - sa inlaturam gandurile cele rele in mod constient si mai ales sa avem in mintea noastra un gand de capetenie, care sa faca toate celelalte ganduri secundare fata de gandul acesta principal, care este rugaciunea: \"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul\".
Exact. Ca sa devenim buni, intai de toate trebuie sa ne lepadam de cel rau. Adica sa ne mantuim de cel rau, pana la nivelul gandului. Numai atunci vom fi buni, mai buni, si mai buni, vom fi trasi in sus inaltandu-ne tot asa mereu spre asemanarea cu Hristos - Domnul, Care ne-a aratat clar ce inseamna sa fii Bun prin excelenta.

Deci, mai intai sa oprim caderea spre moarte, sa inviem si mai apoi sa ne gandim si la inaltarea spre mai bine.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote