View Single Post
Vechi 08.12.2010, 22:14:19
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Si eu am fost indignata de multe ori de hulele lui. Si am cerut banarea dupa ce o hulise pe Maica Domnului, dupa ce a contestat minunile savasrsite de Hristos (adica nu se incurca cu minunile sfintilor, chiar mersul pe apa a lui Hristos l-a contestat.. si altele), adevarul Bibliei etc.

Sincer iti spun, nu inteleg demersul acesta cu sa ne rugam pentru el. O vreme (mai demult) m-am rugat si eu si l-am pus si la biserica.. dar apoi am inteles ca-mi pierd timpul.
Dar nu pot eu sa ma rog pentru cei care chiar au nevoie de rugaciuni?
Sunt atatia oameni bolnavi sau suferinzi, chiar pe acest forum mai vine cate cineva si spune ca trece printr-o perioada grea.. Sa ne rugam pentru aceia.
Hristos a venit pentru pacatosi. Ce treaba avem sa-i tragem pe drepti de maneca?

Ca daca omul nu are nevoie de Hristos, de ce sa-l fortam noi?
Cum spunea parintele Rafail Noica: faca-se voia mea este iadul. Lasa-l sa-si faca voia. Nici macar Dumnezeu nu-i limiteaza libertatea in nici un fel.

Plus ca diferenta dintre Andrei si altii este doar una: el are curajul sa spuna ce crede (in fine, nu e curaj, e tupeu, de fapt). Dar sa stii ca multi gandesc ca el. Uite si tu cati il citeaza, cati spun ca-l apreciaza pentru "inteligenta" etc.
Daca-l "prigonim", maine,poimaine isi mai face si o secta, omul, ca vad ca adepti nu lipsesc .

Lasa-l ca-ti pierzi linistea.
Multumesc Anna! Eu totusi credeti-ma ca ma bucur intr-un fel si ca exista.. adia ce ne-am face fara el ca sa-l parafrazez pe parintele Arsenie Papacioc.. si pe Parintele Ioanichie Balan care zice ca prin acesti hulitori si eretici Biserica s-a slefuit ei au mentinut-o mereu in stare de trezvie ca sa se pazeasca de atacurile lor.. Pe de alta parte cei care nu iubesc Adevarul le-a dat Dumnezeu pe acesti eretici care propovaduiesc minciuna.. Eu stii ce ma intreb.. Simt mai, simt ca el stie si asta ma doare cumplit.. El e constient atat cat se poate in pozitia lui, dar el stie ce face.. mama mea, desi nu vorbim, cel putin temele religioase sunt tabu, dar ea a ales erezia ca un fel de protest.. un fel de :" na Doamne ca ti-o fac eu si ti-i fur pe toti si asta o fac cand se intalnesc cu Marea Cerinta si anume "smerirea sufletului, caderea in umilinta si pocainta pentru ce esti.. mama mea a facut avarturi si nu vrea sa se pocaiasca si atunci a zis ca nu e pacat! Ca e o inventie a bisericii si asa a ajuns sa sustina si ca Hristos e .. extraterestru!:)) Dar nu Dumnezeu.. Dar ea stie in inima ei si cred eu ca si in constient ce face.. Sa luam de exemplu fariseii care L-au omorat pe Hristos si care nu voiau sa creada in El desi au vazut atatea minuni! le rastalmaceau, le negau, dar eu ma intreb seara , cand puneau capul pe perna, nu le tipa constiinta inlauntrul lor? Ca doar au vazut cu ochii lor! Andrei stie ca Hristos e Dumnezeu de exemplu, ca l-am auzit eu spunand ca "sa ne dea o dovada".. ca si fariseii cereau semn.. sau da-te jos de pe cruce si o sa credem.. el crede, ooo da! Insa provoaca ! Nu vrea sa se smereasca si atunci zice pai nu esti Dumnezeu, ca uite eu te hulesc si tu ce faci? De ce nu vii sa ma opresti? maica Siluana imi vorbea de un criminal, si e si un filmulet facaut de Cristis tabara pe tema asta, imi vorbea de acest criminal de la un penintenciar care ii marturisea ca a omorat un om ca sa_l provoace pe Dumnezeu sa i se faca vazut, simtit si sa-i opreasca mana! Si dupa ce a aucis se uita zicea Maica Siluana, in sus sa vada, vine sau nu Domnul? Daca vine, zicea el,ma caiesc daca nu, mai omor unul! cam asa si cu Andrei, intelegi ce vreau sa zic? Nu vrea sa se smereasca si Hristos i s-ar face simtit in inima ca Dumnezeu INSTANTANEU! si zice ca scuza :VREAU SEMN! NU E SEMN PE CER< NU E DUMNEZEU! PANA CAND NU MI SE DA SEMN EU NU CRED! si semn nu i se va da! decat semnul lui Iona! Ce inseamna semnul lui Iona care a stat in pantecele pestelui, adica in iad? ca semn de trufie dumnezeiasca, raspuns la provocare, sau impunere, cum ar fi un semn pe cer nu i se va da dar cel smerit, coborarea la iad, gestul pentru care ingerii si-au acoperit ochii cu aripile lor cand L-au vazut pe Hristos Dumnezeu coborat di iubire la iad! Ce poate fi mai maret,mai demn de un Dumnezeu? dar trebuie sa accepti si sa primesti dinamica smeritei cugetari.. Hristos vine nu pe cer! ci in iadul tau omule!
Asta incerc eu sa-i tot spun in cate feluri oi putea, poate ca va lucra.. Cuvintele dumnezeiesti lucreaza asa in timp.. dar are si el nevoie sa i se spuna.. Tot victima e pana la urma cu toate ca erezia este aparte fata de celelalte pacate, caci ea nu poate beneficia de iertare.. ca ereticul nu accepta ca el greseste.. asta e semnul ereziei.. vezi Sfantul Simeon stalpnicul cand l-au rugat sa se dea jos de pe stalp si sa-i urmeze pe parinti zicandu-i "ai gasit tu alta cale"? si pentru ca a vrut sa faca ascultare si sa se coboare nu a fost eretic.. si apropo, urma ca cei trimisi cu forta sa-l dea jos de acolo.. daca nu asculta de mustrare.."ca daca ziceti ca pacat nu aveti, pacatul vostru ramane"..Sfantul Siluan era banuit de un calugar ca e eretic si par Sofronie l-a intrebat pe calugarul.. da ai vorbit cu Parintele Siluan, l-ai mustrat? Da zice el si s-a opus, te-a contrazis? zice, NU!Dimpotriva tacea si baga capul in pamant, era foarte bland! Deci nu era eretic, comenta parintele Sofronie ca ereticul nu asculta de mustrare ci se enerveaza , sfideaza..
Mai, am spus la argumente ca sa conving un batalion de eretici:) dar parca nu vorbesc catre oameni.. M-am linistit si ma mangai cu interventiile voastre, ale catorva, ca asa de multi teribil de multi il simpatizeaza ca m-am speriat.. De asta am facut si alt thread pe tema ascultarii fata de biserica.. o sa vedem acolo, daca participa cam care e procentajul..dar vorba ta, multi nu sunt sinceri.. le gandesc, se smite asta de la o posta din prima propozitie deja le poti detecta, ereticii sunt asa de increzuti ca le scapa coada pe sub costum sau le mai iese cate o copita, o cornita, nu se pot ascunde:)
ma duc la rugaciune, rugati-va pentru mine , va rog din suflet si Dumnezeu sa ne miluiasca.. Cu adevarat! Sa ne miluiasca!..eh, Doamne ajuta frati crestini si noapte buna!