Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Nu stiu. Parintele Ilarion Argatu este destul de controversat. Nu stiu daca procedura de canonizare a fost initiata in mod oficial, ma indoiesc. In ceea ce priveste cultul lui, sunt mai mult initiative locale. Am fost la Boroaia o data, si nu mi-a placut faptul ca este expus spre inchinare la fel ca si sfintii intr-o racla, etc. Parerea mea este ca, atata timp cat Biserica nu s-a pronuntat asupra sfinteniei unei persoane, este bine sa ne abtinem de la a o trata precum sfintii.
|
S-a mai discutat despre asta. Sfinții nu-i alege Biserica ci Hristos. Dacă trupul a fost găsit neputrezit și așa a rămas și după dezlegarea preoților atunci e Sfânt și cu asta basta.
Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
|