View Single Post
Vechi 07.12.2010, 16:31:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
"alte biserici" ... e doar una

lipsa consensului pe care il invoci ... este complet fals
exista o singura regula in ortodoxie ... faptul ca unii editori fac greseli nu inseamna ca exista divergente in regulile postului

nu am spus ca ereziile au aparut din cauza postului ... am spus ca ereziile au aparut din cauza "parerii de sine" ... a interpretarilor "originale"

si nu cred ca adaptarea credintei la slabiciunile lumii moderne este o solutie (ce urmeaza? sa se dea dezlegare la lactate si oua? aggiornamento in toata regula)

daca nu acesta a fost sensul mesajului, imi cer iertare
Pai da, nu asta a fost sensul.

Sigur ca exista o singura Biserica. Insa exista o multime de biserici locale, in comuniune una cu alta. Una este cea din Romania, alta cea din Grecia, etc.

Eu, din cauza ca traiesc in occident de mult, am acvut de a face cu ortodocsi care vin din toate aceste biserici locale si pot sa iti spun sigur ca exista mici diferente de tipic in toate domeniile, inclusiv al postului. Postul nu este stabilit monolitic, la fel pt toti ortodocsii.

Nu am vorbit de adaptari la slabiciunile lumii moderne. Asta este cu totul alta discutie in care nu vreau sa intru aici. Am propus o uniformizare a regulei, dupa cum se face deja in Grecia, care ar evita discutiile sterile.