Că bine spui GheronIosifIsihastul. În ziua de astăzi se practică falsa smerenie și muțenia în fața numeroaselor fărădelegi.
E de datoria noastră a tuturora celora din rândul creștinilor să condamnăm ereziile și să stăm ca un zid în fața lor. Fără nici un compromis, fără nici cea mai mică abatere. Îl iubim pe aproape dar mai întâi de toate Îl iubim pe Hristos.
Nu vom judeca păcatele dar întotdeauna vom judeca erezia căci ea trebuie stârpită înainte să se răspândească. Când vedem un păcătos, un desfrânat, să-l primim cu brațele deschise căci precum e el așa suntem și noi. Dar când vedem un eretic sau hulitor, să stăm ca un stâlp și să mărturisim ceea ce trebuie! Nu stăm și ne compromitem sufletește doar de dragul unei prietenii! Dacă e eretic atunci eu nu voi fi prietenul lui căci vrăjmaș îmi este mie și lui Hristos prin ceea ce propovăduiește.
Prin muțenie și tăcere ne facem părtași la ecumenismul pierzător! Nu trebuie să lăsăm Ortodoxia să fie întinată de mizeriile veacului. Cum bine spunea părintele Amfilohie: „Eu cred că trebuia să mai fie o vamă a văzduhului: De ce-ai tăcut mă!?”.
Așa și trebuie să facem. Citiți ce zicea Sfântul Ilarion Argatu în cartea „445 Răspunsuri duhovnicești la întrebările credincioșilor ale părintelui Ilarion Argatu” că atunci când dăm de sectanți să le dăm palme, să-i scuipăm, să-i ocărâm, să le facem viața cât mai aspră, să nu-i lăsăm să treacă pe lângă noi fără să strigăm la ei! I-auziți ce zice un Sfânt !
Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
|