View Single Post
Vechi 07.12.2010, 09:43:36
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Talking

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Eu nu inteleg ... In ce fel are nevoie scriptura, care este cuvantul lui Dumnezeu, sa fie intregita? Isus a considerat ca scripturile vechiului testament au fost suficiente
Da ? Păi atunci, de ce S-a mai întrupat ?

Citat:
Ce anume au mai putut adauga niste oameni, fie ei si sfinti, la o lucrare terminata ?
Ce înțelegeți prin "lucrare terminată" ? Vechiul Testament ? În cazul acesta, vedeți mai sus. Noul Testament ? Păi nu era terminat, nici nu era început măcar.

Citat:
Isus, cand si-a dat sufletul acolo pe cruce a spus: "S-a ispravit!" Adica s-a implinit tot ceea ce era de implinit ... Cine mai poate adauga ceva lucrarii lui Dumnezeu?
Dumnezeu este viu ? Dacă Dumnezeu trăiește, înseamnă că lucrează și acum, afară de cazul că doarme.

Citat:
Toata scriptura, de la primul si pana la ultimul verset Il vesteste pe Domnul ... Cine ce mai poate intregi ?
Dar nu este vorba de a întregi Scriptura, ci este vorba de a întregi drumul nostru spre Țara Făgăduită. Suntem în marș, domniță, încă nu am ajuns, mai avem. Mai avem mulți șerpi veninoși de ocolit. Mai avem mulți amaleciți care ne înfruntă. Cu misiunea publică a lui Isus și cu Noul Testament, am fost smulși din robia lui Faraon, dar marșul abia a început. Se va termina când îngerii vor suna din trâmbițe și zidurile Ierihonului lumii vechi se vor prăbuși, lăsând loc Noului Ierusalim. Suntem pe drum. Sau alăturea cu el, având impresia că suntem pe el.

Citat:

Eu cred ca prea ne straduim sa-I aratam lui Dumnezeu cum ar trebui facute lucrurile ... Oare este atat de mic si de neputincios incat tot are nevoie de recomandarile unor fire de praf ce suntem?
Nu este clar ce înțelegeți prin "recomandări". Asta credeți că face Sfânta Biserică, Îi dă recomandări lui Dumnezeu ? Ia faceți o abluțiune a urechilor: nu cumva ascultă voia lui Dumnezeu, care o călăuzește ? Iar omul este fir de praf numai dacă este fără Dumnezeu. Cu El, prin El și în El este moștenitor al Lui.

Citat:
Va fi inmanata petitia lui Dumnezeu? "Isuse, stii ... noi nu ii vrem pe sectari prin zona asa ca ... uite aici petitia noastra ..." Ma intreb ce ar zice fetele luminate daca Isus ar raspunde: "Eu pe macsim sectanta, o cunosc ... dar voi, cine sunteti?"
Grijă mare să nu fie invers !

Citat:
Eu nu ma tin de Taine ... ma tin de Isus. Ma tin de El cu toata fiinta mea ... eu nu am refuzat ajutorul lui Dumnezeu, ci am nevoie de El ca de aer ... Si... nimeni nu se poate mantui singur, si nu exista alte cale de mantuire decat Isus ... Nici macar scriptura nu mantuieste pe nimeni ...
Evident, Scriptura nu este mijloc de mântuire. Mijloacele de mântuire instituite de Isus pentru noi sunt următoarele două: Sfintele Taine și Sfânta Biserică.
Desigur, fiecare are libertatea să nu le folosească. E chestie opțională. În marșul în care suntem, putem sau nu să privim Șarpele de Aramă. Putem să ascultăm de Moise, sau putem fi asemenea lui Core și să spunem: "Cine mai e și Moise ăsta ? Eu nu cred decât în Dumnezeu și ajung singur la Ierusalim !". Putem să ne hrănim cu mana trimisă de El, ori să o refuzăm, zicând că nu e trimisă de El.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 07.12.2010 at 09:52:17.
Reply With Quote