View Single Post
Vechi 06.12.2010, 23:08:25
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Uhm... sunt persoane care poate au stat in chinuri si mai groaznice decat astea.. nu stiu... oricum intrebarea mea nu era asta... se referea la durerea psihologica, cum o numiti voi sufleteasca...
Cred ca e mai greu de inteles pentru noi dar sa si ierti pe cei care te batjocoresc dovedeste iubire enorm de mare fata de oameni.

In unele rugaciuni se spune ceva de genul: "Ajuta-ma Doamne sa nu te mai rastignesc inca o data cu pacatele mele." Poate e relevant cat sufera Dumnezeu cand pacatuim.

Iar legat de persoanele care mor sau isi fac rau in numele Lui. Cand ne referim la persoane care mor pentru El ne referim la cei omorati pentru ca nu s-au lepadat de Dumnezeu(ca de obicei erau ademeniti cu bogatii si pentru ca refuzau erau supusi la chinuri, apoi vazand prigonitorii ca nu au ce sa le faca ii omorau). Cand spui ca isi fac rau in numele Lui nu stiu exact la ceea ce te referi.
Ne punem un semn de intrebare: cum puteau aceia, oameni fiind(fapturi limitate) sa reziste la atatea? E mai greu de explicat folosind diverse ipoteze ca erau indoctrinati samd. pentru ca atunci cand simtim durere pe pielea noastra nu prea ne mai arde sa dam din gura.

Dumnezeu ne ia durerea noastra in spinare S-a pus si in locul nostru si a ridicat firea umana din starea in care era(cazuta).

Si apropo, psychí̱ in limba greaca inseamna suflet.