Bast-et, Dumnezeu se intristeaza pentru noi cand vede cat de mult suntem rataciti de la invatatura Lui, care este invatatura Vietii, a iubirii, a iertarii, a armoniei, a pacii, a milei, a rabdarii, a dreptatii, a moralei. El simte TOATE durerile lumii pentru ca tot ce exista este facut de El si se afla in interiorul Lui. Pe tine te-a durut vreodata ceva? Daca da, inseamna ca ceva in interiorul tau nu a functionat cum trebuie si, iata, ai simtit durerea. Asa o simte si Dumnezeu. Fiecare fapta necugetata a fiecarui om, fiecare gand rau acceptat de om, fiecare vorba nedreapta a fiecarui om, produc durere lui Dumnezeu asa cum fiecare fapta buna, gand bun sau cuvant bun, oricat de neansemnate ar fi ele, aduc multa bucurie lui Dumnezeu si dau sanse omenirii sa mai existe inca. Daca ne-am pleca fruntile si am cugeta, macar un pic, la toate acestea, am afla cat de nefolositoare si vatamatoare este ingamfarea fata de Cel care ne-a dat fiinta si care ne tine cu dragoste infinita, in timp ce noi ne ridicam cu judecati impotriva Lui.