280. Cei 14 magnifici de la Pucioasa (II)
280. Cei 14 magnifici de la Pucioasa (II)
Să-i luăm pe rând.
1. Ilie Bunea a fost înșelat în așteptări de Mihaela Tărcuță în mai multe rânduri, până ce a fost adus la disperare. La începuturile farsei intitulată “Noul Ierusalim”, prin anii ‘90, Ilie a fost promovat de Mihaela ca unic “preot-slujitor al lucrării” de la Pucioasa, pe o “temelie” pusă de “proorocițele” Verginica (între anii 1955 și 1980) și Maria (începând cu anul 1982). Ulterior, Mihaela Tărcuță a mai promovat doi “preoți” în persoana lui Spiridon Șerban și respectiv Nicolae Nedelcu, lansând cu acest prilej conceptul de “triumvirat sacru” sau “troiță sfântă”, și stabilind totodată ca “primul între egali” să rămână tot Ilie. Cu trecerea anilor, Mihaela a alunecat într-o simpatie maladivă și un favoritism deșănțat, dirijate țintit înspre Nicolae Nedelcu, pe care ea a început să-l alinte cu numele “Nicușor” și pe care l-a promovat rapid ca “mâna ei cea dreaptă” și totodată “singura ei mână”. Din acest moment Nicușor era în ochii ei ca un giuvaer de neegalat, iar ceilalți doi “preoți” (Ilie și Spiridon) au căzut treptat în dizgrația fățișă a Mihaelei. Nicușor a uzurpat titlul neoficial de protos, deținut până atunci de Ilie Bunea, motiv pentru care între ei a izbucnit un conflict bărbătesc, ațâțat de această “Elena din Troia a Dâmboviței”. Cel mai adesea verbal, dar și cu unele accente contondente uneori, acest conflict s-a dovedit – odată cu trecerea anilor – a fi ireconciliabil. În acest conflict surd, dar deloc mut, Mihaela i-a ținut partea fățiș lui Nicușor, denigrându-l metodic și săpându-l pe Ilie Bunea în fața tuturor adepților pucioși, perseverând în exagerări și chiar falsificând fără scrupule realitatea. Când toți adepții s-au obișnuit să-i vadă zi și noapte pe noii lideri pucioși, acești doi Pat și Patașon, nedespărțiți și neîmpărțiți, neamestecați și neschimbați, lipiți ca marca de scrisoare, Mihaela l-a “cooptat la tron” și l-a avansat pe “Nicușiță al ei” la rangul de “prooroc” și de “arhiereu”, devenind amândoi “cei doi fii unși”, sau “solii lui Dumnezeu care primesc Cuvântul din cer”. Deși Nicolae Nedelcu și-a arătat pe față o ostilitate neîmpăcată față de Ilie Bunea – inclusiv prin exprimarea rostită odată printre dinți, la mare mânie: “ Mai bine îl omoram cu mâna mea! Intram și eu în pușcărie, dar se termina odată cu povestea asta!”, Mihaela susținea sus și tare în fața tuturor pucioșilor că “Nicușor este o biată victimă a răutății, obtuzității și gosolăniei țărănești a lui Iliuță”.
Acest Iliuță – căci așa îl alinta Mihaela, când “îi dădea miere cu lingura”(dar “cu coada lingurii îi scotea mereu ochii”) – n-a putut să suporte la nesfârșit agresiunea concertată a duetului toxic Mihaela & Nicușor, sprijiniți fățiș de grupul lor de acoliți, cerberi fideli până la sacrificiu față de cei doi „frați siamezo-corsicani” (liderii pucioși), așa că până la urmă a abandonat definitiv lupta care devenise inegală și incorectă, și s-a retras la casa părintească din comuna Maluri.
2.-3. Mihaela Tărcuță și-a mutat reședința de la “mănăstire” într-o locație apropiată, pe un alt teren al pucioșilor, unde adepții i-au construit un buncăr subteran pe care l-au numit “legănuț”, dotat cu toate utilitățile moderne, de la telefon, interfon, internet, baie și WC, la încălzire centrală montată în dalele de gresie din pardoseală. Această manevră strategică a avut loc atunci când conflictele dintre cuplul dictatorial Mihaela & Nicușor pe de o parte și Ilie Bunea pe de alta, au atins cote paroxistice. Mihaela voia pe de o parte să evite conflictele tot mai dese dintre cei doi „arhierei” rivali, care se cocoșeau uneori încât disputa lor lua forme contondente, iar pe de altă parte voia să-i dea lui Ilie Bunea o lecție, adică să-i arate că ea și cu Nicușor nu depind de nimeni, sugerându-le și celorlalți adepți că ei nu au nevoie și se lipsesc oricând de „mofturile și comândurile lui Iliuță”. Acest gest avea urmări serioase în ceea ce privește imaginea celor doi lideri pucioși, vis-a-vis de legătura cu „templul” pucios zidit în incinta pe care tocmai o părăsiseră, legătură care acum devenea sporadică. Locația a fost aleasă într-o grădină apropiată, aflată tot în proprietatea pucioșilor, pe care Mihaela a numit-o „Grădina Întâlnirii”și unde s-a mutat împreună cu Nicușor.
Desigur că Mihaela a aranjat lucrurile ca să pară că decizia de a se muta nu-i aparține, ci „este de la Domnul”. În acest sens, ea a fabricat un „Cuvânt” din care reiese clar că hotărârea de a-și muta reședința din incinta „mânăstirii” este „a Domnului”, iar liderii pucioși, cei atât de îndurerați de intoleranța lui Iliuță față de ei, au fost nevoiți să I se supună:
„[...] fiilor. Îmi sunteți atât de dragi când sunteți îndurerați de durerile care bat spre lucrarea Mea cu voi, de v-aș lua și v-aș face un legănuț între pământ și cer, ca să vă legăn Eu în el cu îngerașii Mei cei mângâietori din cer și de pe pământ de lângă voi. Dar de peste tot Mi-e greu să pot aceasta, să vă fac legănuț și să vă mângâi în mângâieri ca să-Mi pot Eu mângâia de la voi durerea Mea cea grea pentru lucrarea Mea, pentru lucrul cel greu de lucrat al venirii Mele de la Tatăl pe pământ acum, la sfârșit de timp, și de început nou, fiilor îndurerați. Mă tare doare de voi! Nu știu cum să vă mai mângâi, să vă fac legănuț, între pământ și cer să vi-l fac, și să pun îngerași să vă legene pe voi, că-Mi sunteți așa de dragi când purtați în voi durerile Mele care bat spre lucrarea Mea cu voi!” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21 septembrie 2002)
|