Si-n timpul domniei lui Stefan cel Mare, se platea tribut turcilor, tineri romani! Si uite ca au trecut cateva secole de atunci, si romanii au mers mai departe spre ''Romania dodoloata'', si atunci ca si acum, tot crestini ortodocsi suntem! Numa' ca romanii de acum se impiedica ''de-un ciot''!!
''Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu''
Doamne ajuta
Citat:
În prealabil postat de VladCat
a fi român în sensul profund presupune o anumită specificitate care lipsește cu desăvârșire azi la noi în tară....românii sunt un popor superb, format în jurul creștinismului și modelați după virtuțile acestuia, care au reușit să își păstreze ființa națională de-a lungul unui context istoric infernal fără a se lăsa vitregiți sau dezumanizați de acesta...nu e vorba de "hai să ne pupăm în oglindă" sau mai știu eu ce alte aberații care privesc românismul de pe o poziție pseudo-culturală ci e vorba de a nu ne bate joc de un capital imens moștenit de la înaintașii noștrii....eu caut cartea lui Stăniloaie "ortodoxie și românism" pe care nu am citit-o încă dar pe care sunt sigur că o să o recomand în stânga și în dreapta după ce o să o termin :)
p.s. : problema nu e deci cu românii ci problema e că nu mai sunt români în țară
|