View Single Post
Vechi 05.12.2010, 20:32:40
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit parere !

Imi pare bine ca in anul asta, de ziua nationala s-a simtit asa o sictireala fata de vechile formule festiviste,cel putin in mass-media, si am putut sa vad in sfarsit pe micile ecrane, aprope la unison; nationalismul-critic,adica ceea ce ne lipseste noua de ani buni !
In acest sens,festivismul fals si inoportun a fost inlocuit (poate si sub imperiul crizei economice accentuate din care nu mai putem iesi la liman !) cu niste comentarii mai degraba critice si foarte lucide la adresa noastra si a pozitiei noastre in lume !
Cred ca e prima data in cei 20 de ani postrevolutionari ,cand la nivelul audio-vizualului s-a simtit asa o unda de suparare pe noi insine !
Sa fie acesta un semnal ca, societatea romaneasca e pe drumul cel bun ,si a ajuns la etapa constiintei de sine,dupa care urmeaza schimbarea ?!
Eu nu stiu, Dumnezeu stie ce va urma in anii viitori !

Oricum,trebuie sa fim mandri de descendenta noastra nobila latina si sa fim constienti ca avem toate virtutile poporului care a creat un imperiu : Imperiul Roman,influentand in mod decisiv civilizatia europei si a popoarelor barbare (care acuma ne dau lectii !!!)
Reply With Quote