Citat:
În prealabil postat de mirelat
Da, se faceau mai cu intelepciune calendarele astea (inclusiv dezlegarile) pe vremea PF Teoctist.
Dumnezeu sa-l odihneasca cu Sfintii.  
Eu si acum port in poseta ultimul calendar de buzunar aparut pe vremea dansului (2007). Are o grafica si o alcatuire deosebita, rugaciuni bine alese si folositoare. Copertile au sfanti romani, dar mi-e drag sa ma uit din cand in cand si la poza PF Teoctist si sa ii cer ajutorul.
|
Iti dai seama ca nu Patriarhul Teoctist selecta pozele pentru calendar sau se ocupa personal in legatura cu dezlegarile la peste. Apoi calendarele sunt editate de fiecare episcopie in parte, in conditii grafice diferite.
Cred ca mai important ar fi ca, in loc sa se planga unii si altii de dezlegarile "prea dese", mai bine ar reflecta la motivul pentru aceste dezlegari. Sunt in zile de sambata si duminica sau in zile in care sarbatorim sfinti mai importanti. Sigur, poate mai folositor ar fi fost ca in loc de dezlegare la peste sa scrie: "obligatoriu de citit din Sinaxar despre viata sfantului de astazi si apoi de mancat peste in pregustarea bucuriei pe care sfintul de astazi se bucura si de care ne vom putea si noi bucura daca ii urmam exemplul."