View Single Post
Vechi 05.12.2010, 19:43:29
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de disbel Vezi mesajul
Cuvantul "spiritual" are sens numai intr-o lume filozofica. Eu traiesc in cea reala.

Hai sa facem o analogie la ce ai zis tu.

Sa zicem ca prin absurd esti ortodox prin acte(registru biserica/botezat etc) dar defapt religia ta este alta - numeste una care vrei tu.
Ti-ar placea sa figurezi ca si ortodox desi este contrar credintei tale? Avand in vedere ca "nu e nevoie de cineva sa iti spuna".

...deci perfect, daca spiritual nu inseamna nimic, atunci solutia este pe care am scris-o mai sus: te duci unde ai fost botezat si ceri sa fii sters din registru. Simplu.

Personal nu mi-as bate capul. Nu scrie pe frunte ca esti ortodox, nu te obliga nimeni sa mergi la biserica, nu te pune nimeni sa dai bani la biserica. Daca mori si ai nevoie de inmormantare, nu apelezi la Biserica (lasi prin testament), daca te insori, nu ai nevoie de cununie la biserica, daca ai copii nu ii botezi. Mi se pare destul de simplu, nu vad la ce ti-ar folosi un act cum ca de fapt esti ateu, cand comportamentul si alegerile tale sunt ale unui ateu tipic.