View Single Post
Vechi 02.12.2010, 18:11:07
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Am putea considera ca Scriptura ne-ar spune ce s-a intamplat si daca relatarile din Scriptura ar putea fi coroborate cu ceva surse istorice credibile. (...) Elemente centrale Bibliei, cum ar fi Potopul sau Exodul, ca sa nu mai vorbim de insusi caracterul divin al lui Isus, trebuie acceptate cu titlu de credinta, pentru ca dovezi pentru ele nu prea exista, in afara Scripturii.
Potopul este marturisit in mai toate miturile si legendele din lume, la mai toate popoarele si civilizatiile. Oare sa fie o "coincidenta" ?!
E nevoie de credinta. Unde nu e... asta e. La vreme se vor vedea toate.

Citat:
Pana la aparitia acestor surse independente, imi rezerv dreptul de a vedea Biblia ca pe o colectie de mituri.
Tu hotarasti cum o vezi.
Ea ramane insa ceea ce este, independent de cum o vezi tu.

Citat:
Nu stiu ce intelegi tu prin generalizarea asta ("om"), dar uite, eu sunt un om, si consider ca nu exista nici o virtute in a crede in ceva fara absenta dovezilor.
Iti va fi tare greu mai incolo... mai spre sfarsit.
Cand te vei hotara insa sa iti fie usor, sa crezi in lucrurile propovaduite, fara a le mai cauta in stiinta.
Stiinta este mult prea limitata. Multi dintre marii cercetatori au ajuns la un "punct mort", unde nu au stiut ce sa mai creada.

Citat:
Repet: afirmatiile cu caracter extraordinar cer dovezi pe masura.
Abordarea religioasa, care spune ca trebuie sa credem oricum, e nascuta tocmai din inabilitatea religiilor de a oferi dovezi intru sutinerea proprillor afirmatii.
Tu nu ai nici o farama de intentie sa accepti existanta unui Dumnezeu.
I'ar daca ai accepta unul, ar fi unul atat de prost incat l'ai putea lua in laborator, sa il studiezi bine... mai inainte de a crede in el.
Iti spun eu insa... dupa ce l'ai analiza bine... nu ai mai crede ca e dumnezeu.

Citat:
Altfel da, stiu, ratiunea e inamicul nostru, de la Sfintii Parinti pana la Martin Luther.
Ortodoxia nu spune ca ratiunea este inamica. Ratiunea este o putere buna a sufletului. Insa ratiunea luminata de credinta.
Cercetezi si te folosesti de toate, insa pana la un anumit punct. De ce ? Pentru ca nu noi suntem masura ultima a lumii !

Citat:
Dupa cum spuneam mai sus: stiinta e foarte buna cand ne incalzeste casele, cand ne vindeca de boli, cand ne permite sa calatorim repede si eficient, cand ne faciliteaza accesul la informatie. Insa devine brusc rea cand "decide sa il ignore pe zeul nostru" si isi baga nasul in chestii diavolesti, gen evolutie, etc. Nu?
Da, una este incalzirea caselor... facuta si de tarani, fara prea multa stiinta. Este buna si energia solara, etc.
Si alta este clonarea, perfectionarea rasei umane si alte asemenea... caderi.

Reply With Quote