Citat:
În prealabil postat de sophia
Iisus nu a lasat lectii de natura personala (intima). Cum de au ajuns altii sa dea, nu stiu.
|
Sophia, oare in Scriptura se cuprind toate cuvintele rostite de Hristos in cei 3 ani de propovaduire ?!
Oare in atatea zile petrecute cu Apostolii si oamenii de rand sa nu fi vorbit de viata de familie, pe care majoritatea o traiau ?!
Oare la Nunta din Cana sa nu fi vorbit nimanui despre familie ?!
Sfanta Scriptura ne pastreaza numai o parte din Adevarul revelat... restul este in Sfanta Traditie.
Sfanta Traditie este alcatuita din multe carti scrise intre secolele I-VIII. Mare parte dintre ele vorbesc de familie.
In aceste carti au ajuns multe dintre invataturile ce au circulat pe cale orala, in vremea Mantuitorului.
Ba pana in zilele noastre, Duhul Sfant ii lumineaza pe cei sfinti, spre a arata calea cea dreapta... in fel de fel de probleme.
Citat:
În prealabil postat de sophia
Si parintele Cleopa singur nu-si respecta ideea, ca da sfaturi, acolo unde nu ar trebui, nu le-a trait. Paradox.
|
"Și a zis către altul: urmează-Mi.
Iar el a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să merg să îngrop pe tatăl meu.
Iar El i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu." (Luca 9, 59-60)
Se pare ca si Mantuitorul "a intrat" in viata de familie a celorlalti ! Nu'i asa ?!
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Oamenii din manastiri fiind "saraci cu duhul", s-a indurat Duhul Sfant de ei si le-a dat toate cele de trebuinta lor si mirenilor, si anume: Intelepciune de la Dumnezeu. Parintii sfinti din manastiri nu isi dau pur si simplu cu parerea, ci vorbesc din cele primite de la Dumnezeu.
Spre deosebire de acestia, sunt unii mireni, care se cred ft. intelepti, fara sa fie: si care isi dau cu parerea despre ceea ce nu cunosc. Nu ii includ aici pe cei, care prin meseria lor sunt in masura sa dea sfaturi altora.
Sfaturile parintilor sfinti sunt percepute de unii, ca fiind sabloane; in fapt acesti Parinti vorbesc la unison, caci sunt croiti din acelasi material si in consecinta se refera la acelasi Adevar. Un Post binecuvantat va doresc!
|
M'a bucurat mult cuvantul tau. Subscriu.
Citat:
În prealabil postat de eu_rationez
Pavel din pacate a fost un frustrat, care a transat urat si foarte decisiv ce drepturi si indatoriri are fiecare.
|
Sa te ierte Domnul pentru cuvintele negandite.
Citat:
În prealabil postat de Marius22
Pentru omul duhovnicesc, a trai, nu se reduce la propriile experiente, cat a trai bucuriile si dramele celuilalt.
Mai mult, acesti parinti luminati de Dumnezeu, primesc prin Duhul Sfant, darul discernamantului duhovnicesc.
|
Multi "crestini" nu mai au credinta, deci a vorbi de asemenea lucruri inaintea lor este totuna cu "a imprastia margaritare".