Citat:
În prealabil postat de anna21
Niste date:
Sf Apostol Pavel a murit martirizat in timpul imparatului Nero (daca nu gresesc), in anul 67!
Hypatia a murit prin anul 400, candva. Potrivit corespondentei (surse istorice) aprecia crestinismul si dorea sa se converteasca.
Biblioteca din Alexandria: nu se sctie exact cand s-a distrus. Cu o marja de eroare de 600 ani: vezi aici ca este mult de spus.
PS: Nu, nu stiu la ce te referi.
Faci afirmatii pe care nu le poti sustine decat prin atacuri la persoana.
Oricum, ultima postare m-a convins ca orice discutie nu are sens (decat daca vrei sa afli ceva despre ortodoxie, cu draga inima iti spun cat pot.. dar de vorbarie nu am chef, mai ales ca esti total neinformata.)
PS2: Unde sunt aceia care cred ca televiziunea poate fi instructiva!?? Poftiti de luati exemplu!  (
|
eu nu inteleg de ce te grabesti sa dai reply daca nu intelegi. faptul ca aceste persoane nu au traiti in aceeasi perioada , fii sigura ca il cunosteam si eu.
dar in loc sa iei mot-a-mot mesajul nu ar fi rau daca ai mai citi si altceva in afara de ce prescrie preotul la predica, duminica.
ce vroiam sa spun este faptul ca cea mai mare parte a faptelor minunate de la acea vreme a celor pe care biserica ii numeste "sfinti" se derulau sub autoritatea spirituala foarte puternica a apostolului pavel , la acea vreme.
biblioteca din alexandria a fost arsa de catre teofil (alt sfant plin de ura) cu motivul de a distruge faptul ca apostolul pavel si-a derivat doctrina din zoroathrism (mai precis din scrierile lui mythra).
in ceea ce priveste soarta hypatiei, consemnarea ei la izolare, reducerea la tacere s-au facut de catre chiril prin invocarea scrierilor apostolului si a dispretului acestuia pentru femei si pentru compania acestora (probleme si frustrari de ordin personal, banuiesc).
e nu am facut altceva decat sa-mi insusesc acest obicei bine impamantenit in comunitatile crestine (pe forum, inclusiv) de a face apel la scrierile si ideile raspandite (de catre altii) a sfintilor din perioada proto-crestina, ca si cum ar fi in legatura directa cu cei ce au trait acum 2000 de ani, ca si cum le-ar sufla in ceafa.
daca "sfintii" de la acea vreme ii invocau pe cei dinainte, inainte sa mai lanseze cate un conciliu sau exterminare, cine sunteti voi sa spuneti ca nu-i asa? vorbea sf pavel prin oficialii bisericii la acea data sau nu?
e foarte usor sa acuzati pe cei ce nu va imartasesc opinii , drept erezie, pentru ca asa va scoateti basma curata fara a mai fi nevoie sa cautati argumente.
"intreaba si vi se va raspunde" nu va zice nimic, nu va indeamna la nici un soi de cercetare, sau asa sunteti setati toti astia care obisnuiti sa dati cu tifla intrebarilor incomode?
foarte frumos, foarte crestinesc.