View Single Post
Vechi 02.12.2010, 00:53:15
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de D.C. Vezi mesajul
eu spre ex am avut un pacat tare grav,preotul la care ma spovedesc m-a trimis la episcop. M-a dezlegat. Sunt si episcopi care au timp si rabdare ptr oamenii de rand. Are dreptate negroponte, asculatrea se face numai de duhovnic. Asta daca cautam mantuirea:)
Spovedania e una ,luarea unei decizii e cu totul alta treaba. Eu cred ca,omul ,cercetindu-si constiinta si inima ,trebuie sa ia singur deciziile.Ce si cum face cu viata lui,il priveste personal.Desigur ca la un moment dat ne putem sfatui cu cineva in care avem incredere sau,in cazul calugariei ,cu vreun initiat,insa ,in orice lucru ,decizia ne apartine.Punct.
In privinta acelui preot care in loc sa te dezlege el ,te-a trimis la ierarh,eu cred ca daca as fi fost in locul lui,nu ratam ocazia de a-ti da iertarea,dupa criteriul :"cine iarta mult i se va ierta mult"...S-apoi,nu INSUSI DOMNUL HRISTOS a spus:"oricite veti dezlega,dezlegate vor fi...",nu primise si el,duhovnicul tau ,acest dar -de a dezlega- ,la preotie(si duhovnicie)?Si tot Domnul Hristos a spus(citez din memorie):"daca-ti cere cineva un lucru,tu sa nu-i spui ,vino miine,sau poimiine,ci degrab zoreste a implini acestuia cererea lui".In fond nu-i cerusesi un miliard de lei imprumut,ci iti luasesi inima in dinti sa-i marturisesti pacatul tau.Ei,dar..."cine nu munceste ,nu greseste!"
Reply With Quote