Citat:
Daca chiar erai ateu, nu aveai ce cauta aici sa te razboiesti cu 'saracii oameni religiosi'. Si asa nu demonstrezi nimic. Ceva imi spune ca esti in balanta( Sa crezi sau sa nu crezi in ceva mult superior noua?). Si nu e cazu' sa imi raspunzi, repet, nu demonstrezi nimic, niici mie nici altcuiva.
|
Da, nu stiu cum se face, o groaza de credinciosi au impresia ca ateii dezbat pe marginea religiei pentru ca sunt in dubiu. Ei bine, nu de-aia o facem. O facem pentru ca ne intereseaza subiectul, doar ca din partea cealalta a lui.
Citat:
PS: nu ai cum sa demonstrezi 'INEXISTENTA' unei divinitati perfecte.
|
Esti ilogic. Normal ca inexistenta nu se demonstreaza. Ia te rog sa imi demonstrezi ca nu exista Allah, Zana Maseluta si Mos Craciun. Cum, nu poti? deci exista! Cam asta e traducerea cererii astea ilogice pe care o tot aud, de parca ar fi un super - argument.
Dovada trebuie adusa de cel care sustine existenta, nu de noi. Noi sustinem ca nu exista, pentru ca e destul de bine descris in cartile sfinte incat sa ne dam seama ca totul e un mit din epoca bronzului. Daca tu sustii contrariul (adica existenta), responsabilitatea de a veni cu dovezi iti apartine.
Mai ales atunci cand vrei biserici construite din banii mei si credinta ta predata in scoala. OK?
Citat:
1.religia nu ofera raspunsuri,credinta are multe raspunsuri ptr.cei ce vor sa aiba credinta.einstein,a fost si el la randu-i un om supus greselii
|
Te rog sa imi explici diferenta intre religie si credinta, asa cum o vezi tu. Mie mi se pare ca atunci cand un popa vine si spune ca lumea are 6000 de ani, religia chiar (pretinde ca) ofera raspunsuri. Tie cum ti se pare?
Citat:
2.stiinta cu ale ei,credinta cu dumnezeu
|
Da? Atunci de unde vine atitudinea asta anti-stiintifica, promovata din greu de religie? Ce sens are ea, daca nu se incaleca?
Citat:
3.si daca stiu unii de precesia periheliului lui mercur,viata mea e mai buna?personal,nu ma ajuta dar nici nu ma deranjeaza
|
Era doar un exemplu, care nu avea scopul de a-ti arata ca stiinta face viata mai buna in mod imediat, cu pentru a demonstra ca stiinta continua sa ofere raspunsuri, iar singurul lucru pe care religia il poate face, pentru a-si masca propria impotenta, este sa exclame: "Da, dar stiinta nu poate explica X!". Si cand stiinta explica X, religia gaseste un nou X. Si tot asa.
Citat:
4.stiinta a explicat multe,mai are multe de explicat,daaar, adevarat,
nu este perfecta
|
Exact aceasta imperfectiune de care vorbesti (pe care eu as defini-o altfel, dar e prea mult de scris) este motorul progresului in stiinta. Religia e pe partea cealalta, catarata pe dogma si inghetata in timp.