Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
In ultima emisiune, Oreste l-a avut ca invitat pe un general, care a vorbit printre altele despre manipulare. Sunt totusi lucruri care se practica si pe care nu le auzim toata ziua. A ne informa asupra acestor lucruri, practicate de oameni cu o anumita pregatire, ne ajuta sa intelegem cat de importanta este rugaciunea, caci doar ea ne scapa de urmarile acestei manipulari. Dar daca nu ne informam, nici nu stim de ce sa ne ferim.
Tot acest general spunea, ca in ciuda lipsei oricarei cenzuri, toate mesajele de pe internet sunt stocate stratificat... in ce scop, nu stiu. Nu ma mai mir, ca fiecare mesaj are un numar...
MAi spunea ca la un moment dat va aparea, cu ajutorul tehnicii, dumnezeu: pentru crestini, dumnezeul crestin; pentru musulmani, dumnezeul musulmanilor, pentru evrei, Moise; pentru budisti, buddah, etc. Va spune ceva acest lucru?
|
Nu stiu, Anca, cat de importanta este informarea in cele lumesti, oculte, ezoterice, conspirationiste.
Eu am observat urmatorul lucru: daca incep sa citesc despre orice (control mental, mk-ultra, transhumanism, vrajitorie, influenta media, manipulare, agenda ascunsa a masoneriei, mituri pagane re-actualizate etc...) imi hranesc o curiozitate care, departe de a se stinge, cere mai mult, mai mult, mai mult.. de parca acum, acum sunt pe cale de a descoperi un adevar vital/esential. In loc sa ma luminez, mai rau ma afund, ma risipesc in zeci de intrebari. In loc sa-mi adun gandul la rugaciune ma gandesc la cum vor rezista copiii mei in vremea ce va sa vina etc..
(Eu imi pusesesm de multe ori intrebarea daca exista un drac al curiozitatii care ma impinge de la spate sa-mi pierd timpul si resursele intelectuale si emotionale in astfel de "informari", care in fond, nu aduc nimic).
Si desi sunt mai informata, nu vad un progres in viata mea crestina. Dimpotriva. Ma rusineaza cate un user ca ionut, care abia stie sa scrie, dar e mai crestin decat mine cu viata (stiu, "crestin" nu are grade de comparatie, dar incerc sa ma fac inteleasa).