Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Și uite așa ați mai introdus două elemente de diversiune în explicarea inexplicabilului. Avem de-a face deci cu Taina a 8-a (nașterea fără dureri) ...
|
Nasterea fara dureri este profetita de Dumnezeu in Sfanta Scriptura. Sfantul prooroc Isaia spune clar si direct (fara nici un simbol, fara nici o alegorie...). Bineiteles ca dumneavoastra nu veti fi de acord cu invatatura Sfintei Scripturi si a Sfintei Biserici Ortodoxe... si vei nascoci alte rastalmaciri.
"Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată, Fecioara va lua în pântece și va naște fiu și vor chema numele lui Emanuel." Isaia 7,14
"Înainte de a se zvârcoli în dureri de naștere, ea a născut; înainte de a simți chinul, ea a născut un fiu." Isaia 66,7
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Deci gândirii mele omenești și neduhovnicești îi opuneți explicația dvs. ce ține de fizica moleculară. Aferim!
Apropozito, în Hristos locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii, nu în
pâine și vin. Dacă ar fi așa cum sugerați, anume că prin împărtășanie ne facem părtași de toată plinătatea Dumnezeirii, la ora aceasta ar trebui să fiți demiurg, creind Galaxii și nu pierzându-vă vremea pe un forum insignifiant!
|
pai daca scriptura spune clar ca "in Hristos locuieste TRUPESTE toata plinatatea Dumnezeirii"(Col 2,9) este clar ca se refera la intreaga fiinta umana a lui Hristos, cu TRUP (si suflet).
va reamintesc ca in invatatura ortodoxa crestina omul este chemat nu doar la mantuire si desavarsire ci mai ales la indumnezeire.
Poate pentru dumneavostra este o pierdere de vreme acest forum, insa postarile mele sunt de folos fratilor ortodocsi si nu numai lor.