View Single Post
Vechi 30.11.2010, 13:57:11
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Nota lui Bartolomeu Anania:

Duhul Sfânt nu conduce la sau un adevăr exterior, ci în interiorul adevărului deja revelat prin Iisus Hristos. Revelația însă e incompletă, din cauza neputinței omenești de „a purta“ adevărul divin în întregime și dintr'odată; ea se va desăvârși treptat și în timp, prin lucrarea Sfântului Duh în Biserică. Text fundamental pentru instituirea Sfintei Tradiții (Sinoade Ecumenice, opera Sfinților Părinți).
IPS-ul spune bine la început, apoi o sfeclește binișor, știindu-se prea bine că Sf. Tradiție are multe inovații care pe de-asupra mai sunt și contrare "adevărului deja revelat prin Iisus Hristos".

Știu, îmi vei replica iar că:

"Deci și alte multe minuni a făcut Iisus înaintea ucenicilor Săi, care nu sunt scrise în cartea aceasta" (Ioan 20,30)

Nu e cazul să te mai obosești, mai bine citește și versetul următor:

"Iar acestea s-au scris, ca să credeți că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, și, crezând, să aveți viață în numele Lui." (Ioan 20,31)

Aici sf. apostol loan spune că ceea ce s-a scris este important, nu ceea ce nu s-a scris. Susținătorii Tradiției bisericești spun că ceea ce nu s-a scris ar fi de fapt tocmai această tradiție bisericească! Eu cred că apostolul loan a fost destul de clar și nu era nevoie ca sute de ani mai târziu cineva să spună cît de important este ceea ce nu s-a scris.
Reply With Quote