View Single Post
Vechi 29.11.2010, 22:56:17
Simpatizant Simpatizant is offline
Banned

Data înregistrării: 29.11.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Va salut pe toti, acesta este primul meu mesaj pe forum...cer clementa :).

Inapoi la subiect. Va invit sa faceti un exercitiu de imaginatie. Va aflati cu aproximativ 1980 de ani in urma undeva pe o strada centrala din Capernaum. La un moment dat pe linga trece un invatator cu un grup de ucenici, iar cei din jur vorbesc intre ei ca este un rabi din Nazaret care face minuni. Fiind din viitor stim foarte bine despre cine este vorba si, evident (doar daca nu suntem atei...desi nu cred ca mai poti fi ateu dupa o asemenea experienta), il strigam pe nume ca sa ii atragem atentia. Cum l-am striga? Isus? Iisus?
Oare cum i se adreseaza unul mai tinerel din cei care sta chiar langa el si isi zice Iohanan?
Lasati-ma sa cred ca daca l-am striga Isus sau Iisus...El isi va continua drumul si nu va raspunde la acest apelativ, deoarece va suna strain pentru urechea lui obisnuita cu graiul aramaic.
Gata cu exercitiul.

Ce bine ar fi fost daca mantuirea noastra depindea de un "i" in plus sau in minus. Ne-am fi mantuit cu totii, deoarece cu siguranta rezolvam aceasta problema semantica si nu o transformam in una aproape ontologica :).
Reply With Quote