Citat:
În prealabil postat de anna21
Dar acum, cred ca te-am inteles gresit.. Aici vorbesti deci, despre fiica ta si despre tine care-ti cosnideri fiica mai buna decat alti credinciosi (=noi=credinciosi presupun). Scuze.
Societatea a fost mai mult sau mai putin laica. Nu te poti astepta ca un om sa devina crestin la "presiunea sociala".
Chemarea lui Hristos este discreta si individuala.
Daca ea a dat biserica la o parte inseamna ca nu a fost niciodata crestina, in fapt. Nu stiu daca ma fac inteleasa.
|
Da, vorbeam despre fiica mea. Dar nu o consider mai buna decat alti credinciosi. Nu faceam comparatii. Ci doar spuneam ca e un copil bun, harnic, milos dar care s-a schimbat mult in ultimul timp. cat de bun sau nu fata de unii sau altii ar fi o discutie inutila si fara sens.
Adevarat ca nu poti astepta ca un om sa devina crestin la presiunea sociala. dar cine vorbeste de presiune?
Stii, cat a fost mica, am mers la biserica constant, ba chiar am dus-o si la Corul bisericii, unde ii placea mult si a fost totul bine. A fost perioada cand credea. orice copil crede, dar cand se maturizeaza, daca exista influente din societate, se schimba. Ea s-a desprins de casa, si-a facut rostul ei, a intrat in contact cu alte medii, si s-a schimbat. Vezi tu, teoria asta evolutionista, stiinta cu explicatiile ei, presiunea sociala, ca e adevarat o presiune, ceea ce vedem astazi, la televizor, in massmedia, si peste tot, a schimbat-o. deci daca e sa vorbim de presiune sociala, nu noi crestinii facem presiuni sociale ci tocmai cei despre care vorbeam in acest thread. Da, acestia fac presiuni sociale si primii vizati sunt tinerii.
Poate daca eram mai aproape una de alta, ca distanta fizica, eu traiesc intr-o tara ea in alta, poate altfel ar fi stat treaba. Deci aici vin si spun: rolul societatii pentru crestinatate.
Deci societatea are un rol in a ne mentine tinerii in credinta crestina. Nu am fost eu langa ea dar a fost societatea. si daca societatea era asa cum ar fi trebuit sa fie , poate fata mea nu ar fi gandit asa. si ca ea sunt multi tineri astazi.
Multi parinti nu vad acest lucru, sau daca il vad nu il considera important.
Cu mesajele nesolicitate nu stiu daca lucrurile stau chiar asa. eu zic ca merita inercat. Daca nu da rezultate, asta e, dar ai incercat. Si sa iti spun si de ce.
Uite eu, deci trimit pe mess citate din Biblie si din Sfintii Parinti fetei. Ea nu solicita discutii despre credinta cu mine, nu vrea, dar eu totusi discret, ii trimit mesaje, Poate va citi, o va face mai curioasa, si daca nu va intreba nimic cel putin va citi ea insasi si poate se va lamuri. Astfel cred ca va veni si ziua cand va zice : ai avut dreptate. Deci uite mesaje nesolicitate la care eu sper ca vor fi rezultate bune. Si ca sa vezi ca este asa: intr-una din zilele trecute mi-a spus asa: mama daca mergi la manastire sa pui te rog pomelnic si pentru noi. So? iata ca mesajele nesolicitate totusi au avut un efect.
toti tinerii cred ca ei stiu totul , mult mai bine, nu cer sfaturi, dar aproape intotdeauna, dupa un anumit timp spun: mama, bunica, tata, ati avut dreptate ce bine m-ai sfatuit atunci desi eu nu am cerut asta.